Hõbemedali võitnud Sildaru: ma ei suuda seda ikka veel uskuda!

Siim Kaasik, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru pärast Aspeni X-mängude rennisõitu.
Kelly Sildaru pärast Aspeni X-mängude rennisõitu. Foto: Siim Kaasik

Aspeni X-mängudel rennisõidus kohe esimese võistlusega hõbemedali võitnud Kelly Sildaru oli võistlusjärgselt nii õnnelik, et sõnu oli raske välja öelda.

Pärast suurepärast avalaskumist (92.33) pikalt võistlust juhtinud eestlanna vandus lõpuks napilt alla viimasel katsel oma parima soorituse (94.00) teinud olümpiavõitjale Cassie Sharpe'ile. Hoolimata sellest, et viimase katsega esikoht käest läks, oli tegu Sildaru viimase aja ühe emotsionaalsema saavutusega.

«Ma olen nii õnnelik, ma ei suuda seda ikka veel uskuda!» ütles 16-aastane eestlanna. «Esimesel hüppel ei saanud haardeid hästi kätte, aga võib-olla oli siis nendel hüpetel rohkem kõrgust. Mulle endale tundus, et viimane run oli kõige kõrgem, aga ju siis kohtunikud arvasid teistpidi.»

Sharpe ja Sildaru on nüüd karjääri jooksul tippkonkurentsis teineteise vastu võistelnud kolm korda ning Aspeni X-mängude järel on seis 2:1 kanadalanna kasuks. «Cassie oli seda võitu täna kindlasti väärt. Mul on lihtsalt hea meel, et sain võistlust nautida ja võitsin medali. Ma tõesti ei suuda seda ikka veel uskuda.»

Seda, kas tänane hõbemedal süstis Sildarule kindlust ka järgmiseks kaheks võistluseks, ei osanud ta kohe esimese hooga öelda: «Ma ei teagi, ma olen praegu veel liiga elevil!»

Kohe pärast rennisõitu ruttas Sildaru Big Airi hüpete treeningule. Kui esmane emotsioon oli juba veidi maha jahtunud, tunnistas Sildaru, et on üsna väsinud. «Algul ei saanudki aru, vist adrenaliini pärast. Aga väsimus annab nüüd veidi tunda küll,»  tõdes ta.

Medalivõit tegi Sildarule ka väikese «karuteene», sest nüüd tuleb tal osaleda rennisõidu medalitseremoonial, mis algab kohaliku aja järgi kell 22 õhtul. «Seda nüüd küll. Nojah, mis seal ikka,» ei olnud tal mõistagi midagi selle vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles