Ogier: viimasele katsele startides polnud mul aimugi, kas auto peab vastu või mitte

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier tõi Citroenile 100. rallivõidu.
Sebastien Ogier tõi Citroenile 100. rallivõidu. Foto: Citroen Racing

Monte Carlo rallil napi võidu võtnud Sebastien Ogier oli ralli lõpus ülimalt õnnelik, et vaatamata masina tehnilistele probleemidele siiski rallivõit võeti.

Ogier asus viimasele võistluspäevale vastu 4,3 sekundilises edus Hyundai piloodi Thierry Neuville'i ees, kuid pühapäeva hommikul andis prantslane katse lõpus teada, et tema Citroeni on vaevamas väike tehniline probleem.

Vahe sulas enne viimast kiiruskatset vaid 0,4 sekundi peale, kuid valitsev maailmameister suutis end viimasel katsel täielikult kokku võtta ning rallivõidu kindlustada 2,2 sekundilise eduga Neuville'i ees.

Ogier andis hiljem väljaandele Autosport teada, et teda vaevas kogu viimase päeva mure gaasipedaaliga. Kui Ogier' gaasipedaali üles lasi, jäi pedaal sellisesse asendisse, et auto andis ise siiski 20% ulatuses ise gaasi.

«Muutsin ise pedaali asendit nii palju kui ma seda teha sain. Tõstsin pedaali nii, et 20% asemel hoidis auto gaasi ise peal umbes 10% . Kuigi olukord ei olnud perfektne, oli mul siiski võimalik tänu sellele punktikatsel võidu sõita,» seletas Ogier.

«See pingelangus oli imeline, kui me katse lõpus tulemust nägime. Sealt tuli ka see meeletu emotsioon minu seest. Viimasele katsele startides polnud mul aimugi, mis saama hakkab. Nüüdseks teame, et see oli ühe sensori viga, aga mina sellel hetkel ei teadnud, kas masin peab vastu või mitte,» lausus Ogier.

Ka Citroeni meeskonna pealik Pierri Budar lausus, et Ogier' probleem põhjustas kogu meeskonnale kõvasti stressi.«Me ei saanud kuidagi kätte auto andmeid ega informatsiooni. Meie ainuke võimalus oli neid telefoni teel abistada,» rääkis Budar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles