MMi eelne MK-etapp jäi keeruliste ilmastikuolude tõttu ära

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garmisch Partenkirchen.
Garmisch Partenkirchen. Foto: Marco Tacca / AP

Saksamaal Garmisch-Partenkirchenis toimuma pidanud kahepäevane meeste mäesuusatamise MK-etapp jäi keeruliste ilmastikuolude tõttu ära.

Laupäevane kiirlaskumine jäi ära tugeva lume- ja vihmasaju tõttu. Pühapäeval tabas sama saatus suurslaalomit, sest öösel sadas maha 30 cm paksune lumekiht. Korraldajate sõnnul polnud neil muud valikut, kui tühistada ka teine võistluspäev.

«Lumesadu peaks kestma keskpäevani, mis tähendab, et meil oleks selle puhastamiseks palju tööd ja see võib kahjustada rada. Kahjuks polnud meil muud võimalust,» lausus võistluste direktor Markus Waldner pühapäeva hommikul. «Peame seda aktsepteerima, sest meie spordiala võistlused toimuvad välitingimustes.»

Garmisch-Partenkircheni MK-etapp oleks olnud viimane proovikivi enne peagi algavaid maailmameistrivõistlusi. Mäesuusatamise MM toimub 5.-17. veebruarini Rootsis Åres.

MK-sarja üldarvestust juhib 1216 punktiga austerlasest tiitlikaitsja Marcel Herscher, kellele järgnevad prantslane Alexis Pinturault (732), norralane Henrik Kristoffersen (671), itaallane Dominik Paris (550) ja austerlane Vincent Kreichmayr (515).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles