Ricciardo on pettunud, et ei pääsenud Mercedese või Ferrari rooli

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo Renault värvides.
Daniel Ricciardo Renault värvides. Foto: Instagram/Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo pühib eesootaval F1-hooajal esmakordselt Red Bulli programmi tolmu jalgadelt ja sõidab edaspidi Renault meeskonna värvides. Austraallane on aga siiralt pettunud, et ei suutnud lahti lüüa Mercedese või Ferrari ust.

Sky telekanali vormeliekspert Natalie Pinkham küsis vastavasisulise küsimuse Ricciardolt oma podcastis. «Jah, kui otsekoheselt vastata,» kõlas mehe vastus. «Lõppudelõpuks usun ma jätkuvalt ja seda ütleksid tegelikult kõik, et järgmised 12 kuud on Mercedes ja Ferrari tipmised meeskonnad.»

Pettumuse kõrval on Ricciardo ka üllatunud, et talle ei avanenud mulluse hooaja tulemuste põhjal võimalust ühega kahest tipust liituda. «Eriti pärast esimest kuut võidusõitu. Ma võitsin kuuest kaks, nii et mina, Seb (Vettel) ja Lewis (Hamilton) olime kõik kaks võitnud. Sel hetkel ei jõudnud keegi meile lähedalegi. Ma tundsin, et mu ahvatlusjõud poleks saanud enam tugevamaks minna. Teatavas mõttes ma ootasin rohkemat ja ma ütleks, et sel hetkel ka õigustatult,» meenutas Ricciardo hooaja algust. Kiirele edule järgnesid aga ohtrad probleemid Red Bulli Renault mootoriga ja aasta lõpetas Ricciardo alles kuuendana.

Sellest hoolimata usub Ricciardo, et vähemalt Mercedeses võinuks tal koht olla. Ferrari otsusest tuua Vetteli kõrvale tiimi noor Charles Leclerc, mullune Sauberi sõitja, saab ta paremini aru.

«Ta on noor ja tõusev talent ning võib-olla oli see alati (Ferraril) plaanis, olenemata mis minu ja tema tulemused olid. Mida Ferrari on teinud, ma näen ja austan seda, sest olen sama Red Bullis kogenud – nad toovad noori sõitjaid tiimi läbi oma arenguprogrammi. Selles mõttes oli ka aeg,» mõlgutab Ricciardo ja siis lähevad ta mõtted Hamiltoni adjutandi Valtteri Bottase peale. «Mercedes on veidi teistsuguses olukorras. Nende valitud teekonna dünaamika on kergelt erinev. Tundub, et see on konservatiivsem, aga raske on sellega vaielda, sest see töötas. Lewis võitis sõitjate, meeskond konstruktorite MM-tiitli, nii et ühest küljest nad said kõik vajalikud linnukesed kirja.»

Ricciardo eesmärk Renault ridades on kergitada mullu neljandana lõpetanud tiim mööda Red Bullist ehk F1-sarja kolme parema sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles