Sildarud kindlustasid endale MM-tiitliga veerand miljonit eurot (2)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Gabriel Christus/Espn Images

Park City maailmameistrivõistlustel karjääris esimest korda rennisõidus maailmameistriks tulnud Kelly Sildaru tõusis nüüd Eesti spordisüsteemis A-taseme sportlaseks, mis tähendab varasemast suuremat toetust Eesti Olümpiakomiteelt.

Seni on Sildaru saanud EOK-lt lisaks järelkasvu stipendiumile alates möödunud aasta septembrist erandkorras ka B-kategooria toestust. Tõsi, treenerile Tõnis Sildarule mitmevõistleja Maicel Uibo juhtumist lähtudes välja antud erandtoetus ei laienenud.

Tänase MM-tiitliga kindlustas Sildaru järgnevaks kaheks aastaks A-taseme staatuse, mis tähendab 4000 euro suurust kuupalka ning 2200 euro suurust ettevalmistustoetust, treeneri igakuine toetus on 1500 eurot.

MM-kulla eest maksab EOK Sildarule 40 000 euro suuruse preemia ning Tõnis Sildarule 20 000 euro suuruse preemia. Kokku tähendab see Sildarudele kaheaastase perioodi puhul 244 800 euro suurust sissetulekut.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles