Järelvaadatav: Selver ja Pärnu pakkusid põnevuslahingu, omavahel mängitakse ka play-off'is

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Credit24 Meistriliiga eelviimase vooru lõpetasid Pärnu VK ja Tallinna Selver. Viiendas geimis jäi lõpuks peale 3:2 (20:25, 25:18, 25:23, 18:25, 17:15) koduseinte toel mänginud Pärnu.

Selveri jaoks tähendab üks tabelisse kukkunud punkt, et viimase mänguga puudub neil võimalus kuhugi kukkuda või tõusta ehk põhihooaeg lõpetatakse viiendana. Seega kohtutakse play-offis neljanda meeskonnaga, kelleks jääb ülitõenäoliselt Pärnu.

Teoorias on Pärnul veel võimalik kerkida liigas kolmandaks ehk mööda Riia Tehnikaülikoolist, kuid selleks peaksid viimased kaotama võõrsil liiga punasele laternale, Jelgava meeskonnale. Senise hooajaga on Jelgava mehed võitnud 19 mängust täpselt ühe.

Enne mängu:

Reedest pühapäevani peetakse Credit24 Meistriliiga põhiturniiri viimased kohtumised ja selgub ka nelja parema meeskonna osalusel peetava finaalturniiri korraldaja ja veerandfinaalide paarid.

Nädalavahetuse avavad juba reedel kell 19.00 Pärnus sealne Pärnu VK ja Selver Tallinn. Laupäeval peetakse neli mängu. Kell 16.00 kohtuvad Rakvere VK ja Selver, kell 18.00 TalTech ja Tartu Bigbank, kell 18.00 Limbaži MSG ja Pärnu VK, kell 18.00 Daugavpilsi Ülikool ja Jekabpilsi Luši. Pühapäeval kell 17.00 lähevad vastamisi Jelgava Biolars ja RTU, vahendab Volley.ee.

Liidrikohal on enne viimaseid mänge tiitlikaitsja Saaremaa Võrkpalliklubi, kel on 48 punkti ja kõik põhiturniiri kohtumised peetud. Teisel kohal on 47 punktiga Tartu Bigbank, kel seisab laupäeval ees mäng TalTechiga, mis otsustab ühtlasi, kas esikohal lõpetab Saaremaa või Tartu meeskond. Kolmandat positsiooni hoiab 43 punktiga Läti esiklubi RTU/Robežsardze. Neljas on 39 punkti kogunud Pärnu Võrkpalliklubi, viies Selver Tallinn (31 punkti), kuues Rakvere Võrkpalliklubi (28 punkti), seitsmes Jekabpilsi Luši (28 punkti) ja kaheksandal ehk viimasel Eesti meistrivõistluste play-offi viival kohal TalTech (19 punkti).

Põhiturniiri võitja saab ühtlasi 1.-2. märtsil toimuva finaalturniiri korraldusõiguse. Põhiturniiri paremusjärjestuse määramisel võrreldakse esmalt punkte, seejärel võitude arvu, pärast mida geimide ja punktide suhet ning lõpuks omavaheliste mängude tulemusi. Veerandfinaalides kohtuvad põhiturniiril üldarvestuses kohtadele 1.-8. tulnud võistkonnad vastavalt: 1. vs 8., 2. vs 7., 3. vs 6. ja 4. vs 5., kusjuures teine ja vajadusel kolmas mäng on kõrgema asetusega võistkonna kodus. Veerandfinaalide kuupäevad on 21. veebruar, 23. veebruar ja vajadusel 24. veebruar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles