Rootsi MM-rallil pettumuse üle elanud Ogier on lootusrikas

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Karli Saul/SCANPIX / Karli Saul

Viimasel kuuel hooajal autoralli MM-sarjas sõitjate arvestuses meistriks kroonitud prantslane Sebastien Ogier (Citroën) sõitis eelmisel nädalal peetud Rootsi talveralli 6. kiiruskatsel lumehange ning kuna vahetus läheduses pealtvaatajaid polnud, siis ei jõudnud ta õigel ajal finišisse ning pidi reedese võistluspäeva katkestama.

Siiski jätkas 35-aastane Ogier laupäeval võidukihutamist ralli 2 süsteemis ning noppis lõpuks üldisesse punktitabelisse enda nime taha tänu punktikatsele kaks boonuspunkti, kuid langes üldarvestuses kolmandaks. Ehkki hooaja eel M-Sporti Ford Fiesta WRC-masina kodumaatootja Citroëni vastu vahetanud Ogier polnud lõpptulemusega rahul, siis uues autos tundis ta ennast hästi.

«Ausalt öeldes, auto ei olnud väga halb. Kiirus oli päris korralik, kui võtta arvesse, et me esimestena rajale asusime. Ma usun, et see on meie jaoks positiivne,» rääkis Ogier portaalile Motorsport.com.

«Rootsi ralli ei erine väga palju kruusarallide seadistusest, mistõttu saime Mehhiko jaoks andmeid koguda. Sellest hoolimata tuleb meil veel tööd teha,» lisas prantslane.

Rallivõidu teeninud ning karjääri jooksul esimest korda hooaja punktitabelis esikohale kerkinud Ott Tänaku (Toyota) tulemust kommenteerides ütles rallilegend, et «ta sai kõige paremini hakkama, aga meil on alles kaks etappi seljataga».

Autoralli MM-sarja kolmas etapp Mehhiko ralli on kavas 7.–10. märtsini.

MM-sarja üldseis sõitjate arvestuses:

  1. Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT) 47 punkti
  2. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis WRT) 40
  3. Sébastien Ogier (Citroën Total WRT) 31
  4. Kris Meeke (Toyota Gazoo Racing WRT) 21
  5. Esapekka Lappi (Citroën Total WRT) 19
  6. Sébastien Loeb (Hyundai Shell Mobis WRT) 18

MM-sarja üldseis tiimide arvestuses:

  1. Toyota 58 punkti
  2. Hyundai 57
  3. Citroën 47
  4. M-Sport 30
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles