Spordipettuses süüdimõistmisel võib eestlasi ees oodata kolmeaastane vangistus (4)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Veerpalu.
Andreas Veerpalu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eile Austrias lahvatanud dopinguskandaali taustal rääkis Austria riigiprokuröri esindaja Hansjörg Mayr, et dopingu kasutamine pole Austria seaduste järgi karistatav, küll aga on seda dopingu teisele inimesele manustamine. Teisisõnu, kui prokurör esitab eestlastele süüdistuse, siis teeb ta seda lähtudes spordipettusest, mitte dopingu kasutamisest. Selle eest võib sportlasi süüdimõistmisel ees oodata kolme-aastane vangistus.

Süüdistuse esitamiseks on prokuröril aega kuni reede keskpäevani. «Kui süüdistus tuleb, siis tuleb sportlastele see spordipettuses,» ütles Mayr. Ta selgitas, et dopingu kasutamise eest saab karistada vaid siis, kui seda kasutatakse kellegi teise peal. Kui sportlane manustab dopingut iseseisvalt, siis liigitub see spordipettuse alla.

Dopingukaasust menetletakse Innsbruckis, kuid praegu ei saa välistada, et välismaalaste puhul antakse kaasus üle nende koduriigile.

Koos sportlastega peeti sama operatsiooni käigus kinni ka neli rahvusvahelisse dopinguorganisatsiooni kuulunud inimest, kellest põhinina oli kümnendi eest rattaspordis hämaraid mänge mänginud tohter Mark Schmidt. Nende üle mõistetakse õigust Saksamaa seaduste järgi. Dopinguseaduste järgi võib neid süüdimõistmisel karistada kuni kümneaastase vangistusega.

Prokuratuuri sõnul pole praegu rohkem kinnipidamisi tehtud. Mayr lükkas ümber ka ühe meedias ringlema läinud valeväite. Nimelt ei jäänud üks Austria suusataja kanüül veenis vahele mitte austerlaste majutuskohas, vaid dopinguarsti korteris.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles