Saaremaa ja Pärnu mängus klaaritakse isiklikke võlgu

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu teed on käänulised. Paari aasta eest heitlesid Siim Ennemuist (nr 10) ja Harri Palmar üksteise vastu Selveri ja Pärnu mängumeestena. Nüüd on Ennemuist jõudnud Pärnusse ja Palmar Saaremaale. 
Elu teed on käänulised. Paari aasta eest heitlesid Siim Ennemuist (nr 10) ja Harri Palmar üksteise vastu Selveri ja Pärnu mängumeestena. Nüüd on Ennemuist jõudnud Pärnusse ja Palmar Saaremaale. Foto: Erik Prozes

Paar päeva enne viimatist jõuluõhtut kohtusid Saaremaa ja Pärnu võrkpalliklubid Kuressaares haaravas karikafinaalis. Võõrustajad jäid peale 3:2. Alates tänasest ollakse vastamisi Eesti meistrivõistluste poolfinaalis, kus edasipääsuks vaja saada kolm võitu.

«Saaremaa on ka nüüd kindlasti favoriit. Aga seda lihtsam meil,» lausus karikafinaalis veel saarlaste ridadesse kuulunud – ehkki sel ajal põlvevigastust ravinud –, kuid seejärel Pärnu meeskonda üle kolinud Siim Ennemuist.

Ta pole ainuke saare ja mandri vahet sõitja. Praegune Saaremaa peatreener Urmas Tali juhendas aastail 2011–2014 Pärnut, paari aasta eest kolis suvepealinnast sünnisaarele Siim Põlluäär, tänavuse hooaja eel võttis sama teekonna ette pärnakate senine kapten Harri Palmar, kes ema kaudu samuti pooleldi saarlane.

Magusa trofee jaht

Ennemuisti lahkumine kujunes neist keerukaimaks. Jaanuari eelviimasel päeval andis Saaremaa klubi teada, et on värvanud Hollandi koondise tempomehe Fabian Kenneth Plaki ja laenanud Ennemuisti Pärnule.

«Mis paberil kirjas, on puhas formaalsus. Teisiti ei saanud lihtsalt vormistada. Sisuliselt ei seo mind Saaremaa meeskonnaga enam miski. Seal ma kindlasti uuel hooajal ei jätka,» ütleb 29-aastane endine Eesti koondislane, kes – sic! – on sündinud Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles