Donaldas Kairys: teisel poolajal läks kõik valesti

Ville Arike
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys.
Donaldas Kairys. Foto: Tairo Lutter / Postimees

BC Kalev/Cramo ja Riia VEFi peatreenerid Donaldas Kairys ja Janis Gailitis tõdesid pärast VEFi 90:80 võiduga lõppenud Eesti-Läti korvpalliliiga poolfinaalmängu, et mängiti kaks erinevat poolaega, kus külalised tõmbasid lõpuks pikema kõrre.

Kalev võitis avapoolaja 47:33, ent ei suutnud viimasel kahekümnel minutil enam õieti midagi. «Meie mäng kukkus täielikult kokku, teisel poolajal läks kõik valesti. Kaotasime oma rütmi ja energia,» ohkas Kairys.

Ta lisas, et Kalev sõltub väga palju tsentri Arnett Moultrie rünnakupanusest, kuid täna sattus too ameeriklasest keskmängija kiirelt vigadega hätta ja teisel poolajal peaaegu väljakul ei viibinudki. «Tema eemalejäämisel võinuks Lynchilt, Kitsingult rohkem abi tulla,» märkis juhendaja, kes lisas, et alustati hästi ja energiliselt, kuid paraku ei suudetud samas rütmis jätkata lõpuni.

Kairyse VEFi kolleegi Gailitise sõnul säilitas nende leer pärast esimest poolaega rahu. «Tegime kaitses teatud asju valesti, näiteks lasime Wrotenil läbi murda ega saanud oma lauast palle kätte. Paanikat polnud, sest tegemist oli konkreetsete asjade ja eksimustega, mida andis parandada.

Teisel poolajal järgisime kokkulepitud mänguplaani ja suutsime mängu suunata endale sobivasse rütmi. Esimesel poolajal sai Kalev väga palju punkte korvi alt, teisel poolajal panime sellele piiri,» selgitas Gailitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles