Kas Messi jääbki Ronaldo sabassörkijaks?

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Lionel Messi suudab kunagi Cristiano Ronaldo (löögil) juba saavutatud kõrgusteni küündida?
Kas Lionel Messi suudab kunagi Cristiano Ronaldo (löögil) juba saavutatud kõrgusteni küündida? Foto: Andrew Surma / ZUMAPRESS.com

Jalgpallistaar Cristiano Ronaldo lõi eile Meistrite liigas karjääri 125. värava, milleks kulus 161 kohtumist. Ehkki portugallase koduklubi Torino Juventus pidi veerandfinaali avamängus leppima võõrsil Amsterdami Ajaxi vastu 1:1 viigitulemusega, siis isiklikus plaanis edestab Ronaldo lähimat rivaali Lionel Messit (Barcelona) nüüd 17 tabamusega.

34-aastane Ronaldo tegi Meistrite liigas debüüdi 2003. aastal Manchester Unitedi särgis, kuid avas Euroopa tugevaimas klubisarjas väravaarve alles 10. aprillil aastal 2007, kui lõi 7:1 võidumängus AS Roma vastu kaks väravat.

12 aastat hiljem jõudis ta kõigi aegade esimese jalgpallurina 125. tabamuseni. «Ronaldo näitas, et ta on teistsugusel tasemel. Tema ajastus ning liikumine erineb kõigist teistest – selle vastu ei saa midagi teha,» sõnas Juventuse peatreener Massimiliano Allegri Sky Sport Italia vahendusel. «Ta on mängija, kellel on lihtsalt teistsugune tehnika kui teistel,» lisas Allegri.

Senise Meistrite liiga hooaja jooksul on Ronaldo löönud kaheksa kohtumisega viis väravat. Tippmark präineb aga hooajast 2013/14, kui ta sai 12 matši jooksul jala valgeks 17 korral ning vedas Madridi Reali tiitlivõiduni. Ronaldo keskmine näitaja on 0,78 väravat ühe Meistrite liiga mängu kohta.

31-aastane Messi astus Meistrite liigas esimest korda võistlustulle 2004. aasta detsembris. Senise 132 mänguga on argentiinlane löönud 108 väravat ehk keskmiselt 0,82 tabamust ühe mängu kohta.

Lionel Messi Manchester Unitedi mängumeeste piiramisrõngas.
Lionel Messi Manchester Unitedi mängumeeste piiramisrõngas. Foto: LEE SMITH / Action Images via Reuters

Kõigi aegade edetabelis hoiab ta kindlalt Ronaldo järel teist kohta. Endine Madridi Reali hispaanlasest ründetuus Raul jõudis karjääri jooksul 142 kohtumisega sihile 71 korda. Tegevmängijatest järgneb Ronaldole ja Messile alates 2009. aastast samuti Madridi Reali värve esindav Karim Benzema (112 kohtumisega 60 väravat), ent viimasel kolmel aastal Meistrite liigas tiitlivõiduni küündinud Hispaania tippklubi ei jõudnud tänavu isegi mitte veerandfinaali.

Jalgpalli Meistrite liiga suurimad väravalööjad:

  1. Cristiano Ronaldo 125 väravat (161 mänguga)
  2. Lionel Messi 108 (132)
  3. Raul* 71 (142)
  4. Karim Benzema 60 (112)
  5. Ruud van Nistelrooy* 56 (73)
  6. Robert Lewandowski 53 (80)

* on mängijakarjääri lõpetanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles