Draamakuningad Tottenhamist: kui palju võib ühe hooaja jooksul õnne olla?!

Toimetas Ville Arike
Copy
Amsterdamis ei tulnud eile õhtul kallistamistele lõppu.
Amsterdamis ei tulnud eile õhtul kallistamistele lõppu. Foto: Adam Davy / PA Wire/PA Images/Scanpix

Et Tottenhami jalgpallimeeskond jõudis kuuenda lisaminuti väravaga Meistrite liiga finaali, ei tohiks üllatada kedagi, kes on hooaja jooksul toimunule kaasa elanud. 

Niisiis. Poolfinaal Ajaxiga. Tottenham kaotab kodus 0:1 ja jääb võõrsil poolajavileks taha 0:2. Ent teisel poolajal lööb Lucas Moura kolm väravat tagasi, neist viimase siis, kui mängu algusest on kulunud 95.01. Põhimõtteliselt viimasel sekundil, sest kohtunik andis viis lisaminutit.

Veerandfinaal Manchester Cityga. Tottenham võidab kodus 1:0 ning Manchesteris lüüakse esimese paarikümne minutiga viis väravat. Veerand tundi enne lõppu juhib City 4:3 ja Tottenham saaks võõrsil löödud väravate reegli alusel edasi. Lisaminutil lööb City värava, kuid VAR võtab selle ära - suluseis! Draamat rohkem kui rubla eest!

Alagrupiturniiril polnud asjad paremad. Mängitud oli kolm vooru ja Tottenhamil (nagu ka PSV-l) 1 punkt, Milano Interil 6 ning Barcelonal 9.

Neljandas voorus PSVga oli Tottenham kodus 78. minutini kaotusseisus, siis Harry Kane viigistas ja lõi 89. minutil ka võiduvärava.

Viienda vooru mängus Interiga tõi 80. minutil Christian Eriksen 1:0 võidu.

Viimase vooru eel oli Tottenhamil ja Interil teise-kolmandana võrdselt 7 punkti, tõsi, Inglismaa klubi oli tänu paremusele omavahelistes mängudes eelisseisus. Ent Inter kohtus kodus PSV ja Tottenham võõrsil Barcelonaga.

PSV suutis Itaalias teha 1:1 viigi. Nüüd piisas viigist ka Tottenhamile, ent Barca oli juba 6. minutil läinud 1:0 ette. 85. minutil lööb aga Moura Kane'i söödust 1:1, mis tähendab, et Tottenham läheb edasi.

Vaid kaheksandikfinaal ei kuluta närve, Dortmundi Borussiast käiakse kahe mängu kokkuvõttes üle 4:0.

Ent nagu näha, siis alagrupiturniiri teisest poolest alates on kõigis ülejäänud heitlustes käinud Tottenhamiga kaasas suurem või väiksem draama. See meeskond on Oscarit väärt, huvitav, mis veel finaalis saab!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles