PM Portugalis. Kris Meeke – parim kolme tiitlinõudleja järel

Kris Ilves
, reporter
Copy
Kris Meeke ja Seb Marshall noolivad Portugali rallilt hooaja esimest poodiumikohta.
Kris Meeke ja Seb Marshall noolivad Portugali rallilt hooaja esimest poodiumikohta. Foto: Sander Ilvest

Kris Meeke ei sõida enam autoralli MM-sarjas, sest Citroën andis põhjaiirlasele rohkete autolõhkumiste pärast hundipassi, kirjutasid aasta eest kõik rallit kajastavad väljaanded üle maailma. Meeke’ile sai saatuslikuks mullune Portugali ralli: järjekordne karm avarii tähendas hooaja enneaegset lõppu. Tänavusel Portugali rallil on mees taas kohal ja jahib suuri punkte Toyota värvides.

«Jälle see eelmine aasta…» vastas Meeke kolmapäeva õhtul tülpinult Postimehe küsimusele, kas Portugali ralli on talle erilise tähendusega, ent jätkas seejärel: «Naudin seda rallit, olen alati nautinud. Kui kaks eelmist aastat kõrvale jätta, siis on mul siin hästi läinud. Tegelikult isegi eelmisel aastal olin kiire: esimesel päeval ma juhtisin rallit, siis tulid rehvipurunemised, kuigi sõitsin tee keskel ega teinud midagi valesti. Aga järgmisel päeval tegin sõiduvea ja hävitasin oma ralli.»

Citroëni rallimeeskonna juht Pierre Budar andis toona mõista, et vallandamise põhjuseks polnud Meeke’i sõiduoskamatus, vaid eelkõige ekipaaži turvalisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles