Latvala tuletas Tänaku alistamiseks valemi

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner

Toyota rallisõitja Jari-Matti Latvala tunnistas, et Soome rallil on tema karjääri jätkumise osas määrav roll.

«Olen tänavu halvasti sõitnud, aga mul on olnud ka tehnilisi probleeme. Suvepuhkus tuli õigel ajal. Olen saanud aja maha võtta ning akusid laadida,» ütles Latvala Soome ralli eel.

Aasta eest oli Latvala suhtelises sarnases seisus nagu praegu. Tema tulevik rippus juuksekarva otsas, sest hooaja esimese poolega polnud ta suurt midagi korda saatnud. Alates Soome rallist suutis Latvala aga asjad enda kasuks pöörata. Kodusel etapil teenis ta kolmanda, Türgis ja Walesis teise ning Austraalias esimese koha.

«Tegelikult oli eelmise aasta algus isegi hullem. Praegu on mul kiirust rohkem, kuid ma pole seda tulemuseks vormistanud. Eelmisel aastal oli Soome ralli hooaja pöördepunkt. Tahan, et ka tänavu oleks niimoodi,» jätkas Latvala.

Karjääri jooksul 203 MM-rallil startinud 34-aastasel soomlasel on vaid üks eesmärk: «Tahan oma karjääri WRC sarjas jätkata. Kõik sõltub sellest, kuidas ma suudan hooaja teises pooles sõita.»

Latvala eesmärk Soome ralliks on näidata poodiumiväärilist kiirust. Samas mõistab ta, et eestlane Ott Tänak on viimastel rallidel olnud konkurentidele püüdmatu. Vaid tehnilised rikked suutnud teda pidurdada. «Tean omast kogemusest, et Soomes on enesekindlalt sõites võimalik võita. Praegu on seis selline, et Ott Tänak vajutab täiega. Et temast jagu saada, peab kõik õnnestuma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles