Hispaania kaotas USA-le 9 punktiga, favoriiti ihkavad kõigutada teisedki

Toimetas Ville Arike
Copy
Mänguhoos on USA korvpallur Khris Middleton (paremal) ja hispaanlane Marc Gasol.
Mänguhoos on USA korvpallur Khris Middleton (paremal) ja hispaanlane Marc Gasol. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP /Scanpix

Korvpalli MMi alguseni jääb tosin päeva ning asjalikud koondised, kes ei tegele streikimisega, peavad ohtralt kontrollmänge. Reedel alistas USA Hispaania 90:81, jänkide ülemvõimu kõigutada soovijaid on kogunenud parasjagu.

Anaheimis peetud mängus tõi jänkidele võidu parem visketabavus ja 42:20 üleolek lauavõitluses. Tõsi, ründelauast nopiti 9 palli vastaste 6 vastu. Ent oma kaitselauda kontrolliti tõeliselt eeskujulikult, sealt saadi vastaste möödavisete järel kätte 33 palli.

USA visketabavus oli 55 protsenti Hispaania 41 vastu, rünnati ühtlaselt ning resultatiivseimaks kerkis «kõigest» 13 punktiga Donovan Mitchell (Hispaaniale tõi Marc Gasol 19, Ricky Rubio 16 punkti). Küll väärib tähelepanu asjaolu, et USA tegi koguni 23 pallikaotust (Hispaania 11), mis näitab, et nende koostöö on veel toorevõitu.

Nii rahvusvahelise korvpalliliidu FIBA kui ka ennustuskontorite hinnangul on USA suuremad võimalikud ohustajad Serbia ja Kreeka. Nood kaks koondist osalesid Ateenas peetud turniiril Acropolis Cup, kus alistasid kindlalt Itaalia ja Türgi ning läksid eile õhtul esikohamängus omavahel vastamisi. Nikola Jokicile puhkepäeva andnud Serbia jäi lisaajal peale 85:80, mõlemal tiimil on USA vastu omad võimalused olemas.

Hästi on mänginud ka Prantsusmaa, kes jäi löömatuks kodumaal Villeurbanne'is peetud turniiril (Argentiinaga 77:58, Brasiiliaga 86:72, Montenegroga 80:72). Lõunaameeriklaste omavahelisest heitlusest väljus võitjana Brasiilia (89:82), nood mõlemad koos Argentiinaga said jagu Montenegrost.

Leedu nüpeldas Espoos liidriteta mänginud Soomet 87:46 ja seejärel Venemaad 88:72 (Domantas Saboniselt 25 p, 13 lp, 12 rs). Paljude vigastuste tõttu hõreda koosseisuga venelased said soomlastest jagu 81:67.

Perthis kaotas Austraalia Kanadale 70:90, ent võttis järgmisel päeval revanši tulemusega 81:73.

Hamburgis võõrustas Saksamaa kolme Kesk-Euroopa riiki ning sai jagu nii Ungarist, Tšehhist kui ka Poolast. Neist viimase vastu eile saadud 92:84 võidus säras 33 punktiga Dennis Schröder. Ta on teisteski mängudes olnud sakslaste vedur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles