Vettel on lähedal sõidukeelu teenimisele

Postimees Sport
Copy
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Ferrari piloodi Sebastian Vetteli hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude. Sakslane on silmapaistnud mitmete eksimustega, mis talle karistuspunkte kaasa toonud. 

Vettel on 12 kuu jooksul patustanud üheksa karistuspunktiga. Kui sõitja peaks 12 karistuspunktini jõudma, siis peab ta järgneva võistlusnädalavahetuse sootuks vahele jätma. 

Sakslase patustamised said alguse eelmise hooaja USA GPlt, kus ta ei aeglustanud oma masinat peale punaste lippude lehvitamist ühel vabatreeningul. Kui USAst on tal all kaks karistuspunkti, siis selle hooaja Kanada, Suurbritannia ja Itaalia GPd on toonud lisaks seitse. 

Eelmise hooaja USA GP toimus 18. oktoobril ehk 12 kuu vahemikku jääb seega veel kolm võidusõitu, kus Vettel peab suutma vigu vältida. Nendeks etappideks on Singapuri GP, Venemaa GP ja Jaapani GP.

F1s on sõidukeeld vägagi haruldane, sest viimase 25 aasta jooksul on ainult kahele sõitjale määratud selline karistus. 1994. aastal pidi kaks etappi vahele jätma legendaarne Michael Schumacher ja teiseks süüdlaseks oli 2012. aastal Romain Grosjean. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles