PM Dohas. Tiidrek Nurme: minu unistus on olla tippkonkurentsis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Tiidrek Nurme.
Tiidrek Nurme. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti maratoonar Tiidrek Nurme unistab suurelt ja sihib Doha MMil kõrget kohta, kuid jääb samal ajal kahe jalaga maa peale ja on seadnud endale kindlad eesmärgid.

«Üks asi on unistus ja teine asi on eesmärk. Ma unistan ja tahan lõpetada eesotsas. Mida lähemal esikolmikule, seda parem. Minu unistus on olla tippkonkurentsis. Aga eesmärk on parim välja panna ja kogu tarkus rajale suunata, tulemus selgub finišis,» sõnas hooaja tähtsaimaks stardiks Ameerika Ühendriikides valmistunud Nurme.

Karjääri kolmandal MMil osalev jahib senise karjääri parimat kohta. 2009. aastal Berliinis sai Nurme 1500 meetri jooksus 28. ja tunamullu Londonis maratonis 40. koha. Dohas on aga hoopis teistsugused tingimused. Nurmel on matemaatika tehtud.

«Oleme mõelnud, milline on mulle võimetekohane tempograafik. Kui arvestada varasemaid tiitlivõistlusi, kus on palavaga joostud, siis selle graafiku alusel ma peaksin lõpetama üsna eesotsas. Ma ei tea, kas see on kümne parema hulgas, kas see on 20 hulgas. Ma ei tea,» lausus eestlane.

Roman Fosti.
Roman Fosti. Foto: TAIRO LUTTER / Postimees Grupp

Teine Dohas startiv Eesti maratoonar Roman Fosti tahab parandada nelja aasta eest Pekingi MMil saavutatud 20. kohta. Kui mõlemaad maratoonarid täidavad eesmärgi, siis on 20 parema hulgas kaks eestlast.

«Ei saa kehvema plaaniga jooksma minna. Sportlase eesmärk on alati tulemusi parandada. Minu eesmärk on teha parim MMi jooks. Londoni MMil põrusin, see jooks tuleb nüüd heastada,» sõnas Fosti, kes sai Londonis alles 53. koha.

Fosti osaleb sarnaselt Nurmele karjääri kolmandal MMil. Ta saabus Dohasse aklimatiseeruma juba 24. septembril.

Maratoni start antakse südaööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles