Aivar Pohlak: noorteklubid on jalgpalli südameasi

Postimees Sport
Copy
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kauaoodatud Eesti-Saksamaa EM valikmängu nädalal rääkis Aivar Pohlak Betsafe`i podcastis, et Eesti jalgpalli ei maksa ainult tumetadate toonides näha.

Pohlaku sõnul ta eesootavat valikmängu Saksamaaga ei karda ja mängijate pärast ei muretse. «Alajuht peab asjadele lähenema ratsionaalselt. Nägema, mis toimub väljakul, hindama treeneri käitumist ja intervjuusid – sellest kõigest saab olukorrast hea ülevaate,» ütles Pohlak.

Tema sõnul on mängujärgne meediaga toimetulek praeguse punktiseisu juures muidugi raske. «Mängijatele õpetan küll, et tee tulemusest järeldused ja unusta emotsioonid, aga endale sean keerulisemad väljakutsed,» sõnas Pohlak ning ütles, et seda tuleb mingi nurga alt võtta nagu treeningut iseendaga.

Pohlak selgitas miks on U17 ja noorteklubid üldiselt võetud jalgpalliliidu südameasjaks. «Arvan, et kvantiteedi asemel peaksime suutma ümber orienteeruda kvaliteedile. U17 vanusegrupi puhul nägime, kuidas 2011. aastal koondise play-offi jõudmise järel tõusis poiste huvi jalgpallitrennide vastu lausa 30% ning ka klubidel oli ambitsiooni nendega tegeleda,» selgitas Pohlak arengut.

Tema sõnul peaks noorte puhul töö käima klubides ning alaliit valib sealt mängijad. «Praegu näeme, et klubid ei saa ilma liidu panuseta hakkama. Seega hakkab 2021. aastast jalgpalliliidu tehniline osakond juhtima kõikide Premium liiga klubide noorte tööd. See on ebatavaline meede, aga teisiti pole võimalik,» ütles jalgpalliliidu president.

Lõpetuseks sõnas Aivar Pohlak, et halvimaks asjaks Eesti jalgpalli juures on siinne kliima ja õhuke jalgpalliline kultuurikiht. Teisalt ootab mehe sõnul jalgpalli ees palju suuri samme ja käivitatud mehhanismidest tulenevat kasust saame lähiaastatel kindlasti osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles