Erika Kirpu: närv oli sees ja nägin, mille kallal tööd teha

Ville Arike
, reporter
Copy
Erika Kirpu (vasakul) akrobaatikaharjutused matšis Alexandra Louis-Marie'ga.
Erika Kirpu (vasakul) akrobaatikaharjutused matšis Alexandra Louis-Marie'ga. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Mõõga vehklemisturniiril avaringis konkurentsist langenud Erika Kirpu tunnistas, et kaotus näitas teatud nõrgad kohad kätte.

Kirpu heitles prantslanna Alexandra Louis-Marie'ga tasavägiselt. Alguses jäi paari torkega taha, kuid matši keskpaigas suutis juhtima minna. Ent Kirpu eduseisult 10:9 tegi prantslanna kaks torget järjest ja hoidis initsiatiivi lõpuni enda käes - 15:12.

«Matši keskpaigaga jäin väga rahule,» kiitis Kirpu alustuseks. «Neil hetkedel oli väga hea tunne ja emotsioon. Kuid siis lasin vastasel teha kaks torget ja matš läks ära. Vastane oli võidetav, kuid kõik võitlevad kõvasti. Mul oli närv sees, polnud vajalikku kindlust.»

Ta analüüsis juhtunu matši järel läbi itaallasest treeneri Angelo Mazzoniga. «Arvan, et arenen kogu aeg. Tänanegi matš oli teatud hetkedel positiivne, samas näitas meile asju, mille kallal tööd edasi teha,» lausus Kirpu.

Erika Kirpu kuulab treener Angelo Mazzoni õpetussõnu.
Erika Kirpu kuulab treener Angelo Mazzoni õpetussõnu. Foto: Tairo Lutter

Septembri lõpus Stockholmis ja Turus peetud MK-sarja satelliitturniirid võitnud vehkleja tunnistas, et nende tasemevahe MK-etappidega on selge. «Mul oli satelliitturniiridel hea vorm ja jäin nendega väga rahule, kuid need ei näita sinu nõrkuste kohta kõike ära,» lausus ta.

Homsel võistkonnavõistlusel kuulub Kirpu teatud pausi järel taas Eesti naiskonna koosseisu. «Varem on mitmel korral nii juhtunud, et kui individuaalturniiril oleme pidanud varakult lõpetama, siis tahad järgmisel päeval rohkem ja see toob tulemuse. Loodetavasti läheb ka siin Tallinnas niimoodi,» loodab Kirpu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles