Taas naiskonda mahtunud Erika Kirpu: jäin etteastega rahule

Ville Arike
, reporter
Copy
Erika Kirpu matšis USAga.
Erika Kirpu matšis USAga. Foto: Tairo Lutter

Pärast küllalt pikka pausi pääses taas Eesti vehklemisnaiskonna koosseisu Erika Kirpu, kerkis Tallinna Mõõga turniiril omade parimaks.

Peatreener Kaido Kaaberma jättis Kirpu esialgu varuvõistlejaks, saatis ta matšis Suurbritanniaga tunde kättesaamiseks üheks matšiks rajale ning tulemuseks oli 4:7. Järgnenud matšis Rumeeniaga jäi Kirpu üldse pingile. Kuid veerandfinaalis USA-ga viis just Kirpu Eesti neljandas minimatšis viigiseisult kolme torkega juhtima ning ta sai vehelda võistluse lõpuni. USA vastu jäi tema saldoks +2, seejärel 5.-8. koha võidumatšides nii Saksamaa kui ka Itaalia vastu +3.

«Võistluse alguses oli mul kramp sees, kuid päeva jooksul muutusin vabamaks. Jäin rahule nii enda vehklemise kui ka naiskonna tulemusega. Mõnest hetkest on kahju, kuid võtan siit kaasa ainult positiivsed emotsioonid. Muidugi tahaks viiendast kohast enamat, kuid tuleb leppida sellega, mille saime,» ütles Kirpu.

Ta arutles: «Alguse ebakindlus tekkis ilmselt sellest, et ma pole naiskonna eest ammu vehelnud, lisaks sattusin kohe brittide tugevaima võistleja vastu - see pole muidugi vabandus. Õnneks suutsin säilitada külma närvi ja edasi läks paremini. Võiksin muutuda veel vabamaks.

Sel hooajal pole naiskonnal tervikuna õnnestunud vehklemisrajal leida soovitud vabadust. Matšis USA-ga tuli poole pealt kõigile kramp sisse, enne seda läks täitsa hästi. Tunnen, et oleme mõnel võistlusel esinelikusse jõudmiseks valmis ja küll selle ühel hetkel saavutame.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles