Venemaa suusatähed on nukras teadmatuses (1)

Postimees Sport
Copy
Aleksander Bolšunov pärast Ruka 15 kilomeetri sõitu.
Aleksander Bolšunov pärast Ruka 15 kilomeetri sõitu. Foto: CARL SANDIN via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran/Scanpix

Venemaa murdmaasuusatamise koondise liidrid Aleksandr Bolšunov ja Natalja Neprjajeva kommenteerisid idanaabri sportlaskonna võimalikku nelja-aastast rahvusvahelistel võistlustel osalemise keeldu. 

9. detsembril koguneb Antidopinguagentuur WADA, et otsustada, mis saab Venemaa sportlastest. Venemaa antidopinguagentuur RUSADA on WADAt dopinguandmete edastamisel korduvalt alt vedanud. Plaanide kohaselt saavad kõik Venemaa rahvuskoondised suurvõistlustel ja ka muudel rahvusvahelistel võistlustel nelja-aastase osalemiskeelu. Erandina võivad võistelda need Venemaa sportlased, kes on läbinud WADA dopingutestid, kuid ka nemad ei tohi esineda oma riigi värvides.

«On raske uskuda, et selline olukord on tekkinud,» ütles Neprjajeva, kes saavutas Ruka 10 kilomeetri klassikasõidus kolmanda koha. «Jube mõelda, et mis siis saab, kui rahvuskoondis võistlustelt eemaldatakse,» mõtiskles Bolšunov.

Aasta viimasel päeval 23-aastaseks saav Bolšunov oli Ruka 15 kilomeetri klassikadistantsil viies.

«Treenin ja valmistun võistlusteks nagu poleks midagi juhtunud. Aga keegi ei tea, mis võib veel käimasolevast hooajast saada,» tõdes 22-aastane Bolšunov. 

Neprjajeva rääkis, et teeb tööd nii hästi kui võimalik. «Mina ei suuda otsuseid kuidagi mõjutada,» lisas 2018. aasta taliolümpiamängude teatesõidu pronksinaiskonda kuulunud Neprjajeva.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles