Federer sai Šveitsis enneolematu au osaliseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Roger Federer
Roger Federer Foto: EDGARD GARRIDO/REUTERS

Tennise elav legend Roger Federer sai Šveitsis väga suure au osaliseks, sest tuleval aastal avaldatakse mündid, kus on kujutatud tennise suurkuju. 

Tegemist on esimese korraga Šveitsi ajaloos, kus mõni münt on pühendatakse inimesele juba tema eluaja jooksul. 

«Roger Federeri saavutused spordis, töö heategevuseks, avatud suhtlemine nii meedia kui ka poolehoidjatega, on andnud aluse pühendada talle 20-fangine hõbemünt. See on esmakordne, kui selline ettevõtmine tehakse elava inimese jaoks,» rääkis Šveitsi münditootja esindaja. 

Roger Federer on ainus šveitslasest mees tennisist, kes on kunagi maailma esireketiks kerkinud. 38-aastane Federer on karjääri jooksul püsinud esinumbrina 310 nädalat, mis on meeste konkurentsis rekordiks. Järjest suutis Federer püsida esikohal koguni 237 nädalat, mis on absoluut rekord nii naiste kui ka meeste seas.

Šveitslane on võitnud karjääri jooksul 20 suure slämmi tiitlit, mis on samuti meeste konkurentsis parimaks näitajaks ning ta kuulub eliit seltskonda, kes suutnud võita kõik neli erinevat suure slämmi turniiri (Austraalia lahtised, Prantsusmaa lahtised, Wimbledoni ja USA lahtised).

«Aitäh kogu Šveitsi riigile ja münditootjale, et nad mind on pärjanud sellise auga,» ütles Federer sotsiaalmeedias. 

Federeri auks valmistatakse 55 000 hõbemünti, mida saab eelsoetada 19. detsembrist. Tuleva aasta kevadel lastakse ka välja kuldmündid, mille väärtuseks on 50 Šveitsi franki. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles