Doncic oma edust NBAs: Euroliiga hooajad aitasid mul kõigeks valmistuda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Luka Doncic oma iidolit LeBron Jamesi katmas.
Luka Doncic oma iidolit LeBron Jamesi katmas. Foto: Gary A. Vasquez/USA Today Sports

Vaid 20-aastane Luka Doncic on alustanud tänavust hooaega metsikus rütmis. 19 mänguga näitab sloveeni statistika keskmiselt 30,6 punkti, 9,9 lauapalli ja 9,6 resultatiivset söötu, millega ta kuulub NBA väärtuslikuma mängija kandidaatide hulka. 

Doncic siirdus NBAsse eelmisel aastal, kui ta noormängijate valimisel Dallas Mavericksi poolt 3. valikuna värvati. Enne seda jõudis noor mängumees pallida kolmel hooajal Hispaania hiiu Madridi Reali särgis Euroliigas. 

Vaatamata lühikesele veedetud ajale Euroopa tugevaimas klubisarjas, kuulub Doncic selle kümnendi parima võistkonna nominentide hulka. Realiga võitis Doncic 2018. aastal koguni Euroliiga tiitli ning toona 18-aastane sloveen kuulutati nii põhihooaja kui ka finaalide parimaks mängijaks. 

«Õppisin väga palju Euroliigas mängides, sest kohtasin mängijaid, kes olid tasemelt minust paremad. See viis mind kõvasti edasi,» rääkis Doncic. 

Läinud ööl alistas Doncici juhitud Mavericks Los Angeles Lakersi ning seega palusid reporterid sloveenil meenutada tema esmakohtumist maailma parima palluri LeBron Jamesiga. «Kui tavapäraselt olen üsna rahulik enne kohtumisi, siis toona värisesin üsna korralikult. James mängija, keda olen väiksest peale jälginud ja imetlenud,» selgitas sloveen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles