Saaremaa alustab eurohooaega Iisraeli hõbedameeskonna vastu

Postimees Sport
Copy
Saaremaa VK
Saaremaa VK Foto: Kuvatõmmis videost

Saaremaa Võrkpalliklubi alustab eurohooaega kolmapäeval Kuressaares, kui CEV Challenge Cupi 1/16-finaali avamängus võõrustatakse Iisraeli klubi Hapoel Yoav Kfar Saba't. Kell 19.00 algavat mängu näeb otsepildis Kanal 12 ja Postimehe vahendusel. 

Hapoel Yoav Kfar Saba näol on tegu riigi ühe edukama klubiga, hetkel ollakse koduse meistriliiga tabelis teisel kohal. Eelmisel hooajal saadi Iisraeli liigas hõbe, sel hooajal on eesmärgiks seatud kõik tiitlid endale võita.

Eurosarjas on pika ajalooga Hapoel varasemalt korduvalt osalenud – eelmisel hooajal jõuti CEV Challenge Cupil veerandfinaali. Seal kaotati kuldse geimiga Prantsusmaa klubile Poitiers´le ja jäädi seega poolfinaalist napilt eemale. Üldse on eurosarjades mängitud kümnel hooajal. 

Meeskonna koosseis on üsna rahvusvaheline. Kapteniks on kogenud 32-aastane brasiillasest nurgaründaja Evandro Dias de Souza, kes valiti möödunud hooajal Kreeka liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks. Teise nurgaründaja kohal tegutseb peamiselt poolakas Konrad Formela. Diagonaalründajaks on Kenyast pärit Michael Chemos, lisaks kuuluvad välismaalastest meeskonda kanadalane Logan Mend (sidemängija) ning temporündaja Antony Koyfman USAst. 

Saaremaa VK osales samas sarjas ka eelmisel hooajal, kui pidi tunnistama Prantsusmaa tippklubi Poitiers´ paremust 1/16-finaalis ja edasi ei pääsenud. Just Poitiers lülitas hiljem konkurentsist ka Hapoeli. Sel hooajal on Saaremaa Credit24 Meistriliigas näidanud head hoogu ja hoiab hetkel liigatabelis liidrikohta.

Saaremaa VK peatreener Urmas Tali ütles, et edu saavutamiseks tuleb avamängus tegutseda ilma suuremate ärakukkumisteta. «Vastase näol on tegu sellise klassikalise meeskonnaga, kus on kaks head nurka ja korralik diagonaal. Kogu info on meil olemas ja läbi töötatud ning täna õhtul teeme ka pikema videokoosoleku mängijatega. Oma võimalusi hindan headeks, ent selge on, et kodus tuleb väga hea mäng teha, muidu läheb meil võõrsil väga raskeks, et avaringis midagi korda saata,» rääkis peatreener.

«Võtame seda mängu väga tõsiselt, ka laupäevane liigakohtumine Jekabpilsiga näitas, et kui me teatud asjad ära unustame, siis oleme kohe tagaajaja rollis. Eurosarjas on parandamisruumi väga vähe, seega totaalset ärakukkumist ei saa me endale lubada. Hetkel on mängijad terved ja ka pisemad tervisemured kontrolli all,» lisas Tali.

Saaremaa klubi on sel hooajal eesmärgiks seadnud vähemalt kolmandasse ringi jõudmise. «Eesmärgid on kindlasti sellest ringist edasi saada, kaugem eesmärk on jõuda vähemalt kolmandasse ringi välja. Mõistagi tuleb minna samm-sammult, aga sellised eesmärgid on klubi seadnud. Usun, et meie meeskond on piisavalt heas seisus ja ka koosseise vaadates ei tohiks me esimesest vastasest kehvemad olla,» ütles Saaremaa klubi mänedžer Hannes Sepp.

Korduskohtumine peetakse 17. detsembril Iisraelis.

Päev hiljem, neljapäeval võõrustab Pärnu Võrkpalliklubi CEV Challenge Cupi 1/16-finaalis Horvaatia klubi Mladosti Ribola Kaštelat. Mäng algab kell 19.00 ja on samuti otsepildis nähtav nii Kanal 12 kui Postimehes. Pärnu alustas eelringist, kus alistas Rootsi meisterklubi Linköpingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles