Norra laskesuusataja: ma ei ole nii halval lumel kunagi suusatanud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Tiril Eckhoff.
Tiril Eckhoff. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Laskesuusatamise MK-sarjas neljal individuaaldistantsil järjepanu triumfeerinud norralanna Tiril Eckhoff on mõistagi hooaja esimese kolmandikuga rahul.

Kõik on sujunud ideaalilähedaselt. Eckoffi hinnangul on kogu tiim palju panustanud. «Pean tänama kogu tiimi, kes on teinud uskumatult palju tööd. Meil olid… ebareaalsed suusad,» lausus Eckhoff kodumaa meediale pärast hooaja neljandat ja karjääri kümnendat triumfi.

Prantsusmaal Annecys toimunud MK-etapil sadas naiste ühisstardist sõidu ajal vihma ja määrdemeestel oli suur roll. «Ma ei ole sellisel – nii halval – lumel kunagi suusatanud. See oli keeruline. Vihma sadas väga palju. Tahtsin koju minna,» sõnas Eckhoff.

29-aastane Eckhoff on küll tänavusel hooajal olnud neli korda pjedestaali kõrgeimal astmel, kuid MK-sarja edetabelis asub norralane «alles» teisel kohal. Peale Eckhoffi on veel esikoha saavutanud itaallanna Dorothea Wierer ja prantslanna Justine Braisaz.

Eckhoff on kogunud 287 punkti. Ta kaotab tiitlikaitsja Wiererile 17 punktiga ja edestab koondiekaaslast Ingrid Landmark Tandrevoldi viie silmaga. Neile järgnevad prantslannad Braisaz ja Julia Simon.

Laskesuusatamise MK-sari on lühikesel puhkusel. Järgmine etapp toimub 9.-12. jaanuarini Saksamaal Oberhofis, kus on nii meestel kui naistel kavas sprint, ühisstardist sõit ja teatesõit. Laskesuusatamise maailmameistrivõistlused toimuvad 13.-23. veebruarini Itaalias Antholz-Anterselvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles