Ott Tänak esimesest testist Hyundaiga: see on hea auto!

Toimetas Ville Arike
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Jonathan Rebboah via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Mullu Toyotaga maailmameistriks tulnud Ott Tänakust sai täna ametlikult Hyundai meeskonna piloot, ta rääkis esimesest testist i20 autoga.

Tänak testis Hyundai WRC-autot eelmisel kuul Prantsuse Alpides. «See oli hea auto, sõita oli kerge ja sain kätte hea tunde,» kommenteeris Tänak WRC kodulehele.

Ta märkis, et mõned kohad olid jäised, kuid üldiselt olid teed kuivad ja olud tema jaoks uue auto tundmaõppimiseks head. Esiti tuli läbi ajada varem sama autoga sõitnud Thierry Neuville'i ja Sebastien Loebi seadistustega.

«Need ei erine palju minule sobivast seadistusest. Pärast testi kohendasime autot veidi. See aitas mul end autos mugavamalt tunda. Ent sel tasemel - kui auto on hea, siis on hea. Ja see on hea auto,» kiitis Tänak.

MM-sarja esimese, Monte Carlo ralli poole vaadates tõdes eestlasest piloot, et tegemist pole võidusõiduga, kus autost viimase kätte saaks. «Seal on keeruline, pead tundma end võimalikult mugavalt ja leidma kindluse. Palju oleneb väikestest detailidest.»

Mõne päeva pärast ootavad ees uued testid ning siis tahab Tänak proovida autot juba raskemates oludes, sõita ka lumel ja jääl.

Tänak lisas, et teda võeti Hyundais väga hästi vastu ja ta on õnnelik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles