Poolakate ülejooks vormelis: Jäämehe meeskond saab uue nime ja liikme

Postimees Sport
Copy
Antonio Giovinazzi Alfa Romeo roolis.
Antonio Giovinazzi Alfa Romeo roolis. Foto: XPB/XPB Images/PA Images

F1 vormelisarjas võistlev Alfa Romeo andis aasta esimesel päeval teada, et uuel hooajal kannab nende võistkond uut nime ning samuti liitub tiimiga kogenud Poola piloot.

Meeskond täieneb 35-aastase Robert Kubicaga, kes esindas eelmisel hooajal Williamsi ridasid. Vanameistrist, kes elas 2011. aastal üle hirmuäratava autoõnnetuse, saab esisõitjate Kimi Räikköneni ning Antonio Giovinazzi järel varumees.

Nimevahetus on tingitud uuest Poola suursponsorist, milleks on naftafirma PKN Orlen. Kusjuures Alfa Romeo pole Kubica jaoks sugugi võõras koht, sest 2006. aastal, mil võistkond kandis veel Sauberi nime, tegi Poola roolikeeraja seal enda F1-sarja debüüdi.

«See tiim omab minu südames olulist kohta ja tore on näha vanu tuttavaid, kes on pärast minu lahkumist endiselt siin,» rääkis 97. GP-etapil osalenud Kubica. «Aeg on oluliselt edasi läinud ning nii mõnedki asjad on muutunud, kuid võidujanu ja teotahe on endiselt samad.»

Eelmisel hooajal kogunes Poola vormelipiloodi kontole kõigest üks punkt, see jättis ta selgelt tiimikaaslase George Russelli varju. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles