Hirmus õnnetus: noorte olümpiamängude raames osalema pidanud Venemaa iluuisutaja võitleb haiglas elu eest (5)

Postimees Sport
Copy
Iluuisutamine
Iluuisutamine Foto: Raigo Pajula

Homme algavad Lausanne's talvised noorte olümpiamängud, kuid enne suursündmust avaldasid korraldajad kurva teate. Avatseremoonial osalema pidanud iluuisutaja kaotas treeningul tasakaalu ja kukkus õnnetult jääle, kust ta kiiresti haiglasse toimetati. 

Saksamaal elav 35-aastane Venemaa naisiluuisutaja, kelle nimi on teadmata, oli lihvimas oma esitust, kui ühtäkki oma tasakaalu kaotas. Naine, kes pidi esinema avamispidustusel lae alla kinnitatud konstruktsiooni abil, kaotas järsku tasakaalu ja lendas viie meetri kõrguselt jääle.

Kukkumine põhjustas esinejale väga tõsiseid vigastusi ja ta viidi kiiresti haiglasse, kus talle arstiabi osutati. Info kohaselt võitleb Venemaalt pärit iluuisutaja hetkel oma elu pärast. 

Võistluse korraldajad ja Rahvusvaheline Olümpiakomitee soovib sportlasele kiiret paranemist ja tunneb kahetsust, et ebameeldiv vahejuhtum toimus. 

Talvised noorte olümpiamängud peetakse Lausanne’is 9.–22. jaanuarini. Iga nelja aasta tagant toimuvast suurvõistlusest võtavad osa 15–18-aastased sportlased. Kokku on starti oodata 1880 sportlast üle maailma – 940 neidu ja 940 noormeest. 

Eesti Olümpiakomitee lähetab Šveitsis olümpialiikumise pealinnas Lausanne’is toimuvatele talvistele noorte olümpiamängudele 25-liikmelise koondise üheksal spordialal. Kunagi varem pole Eesti koondis noorteolümpial olnud nii suur ega osalenud nii paljudel aladel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles