Venemaa sportlased saavad noorte olümpiamängudel võistelda oma lipu all (1)

Postimees Sport
Copy
Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach. Foto: Natacha Pisarenko / AP / Scanpix

Rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach kinnitas, et Venemaa sportlased saavad noorte olümpiamängudel võistelda oma riigilipu all nagu iga teise riigi sportlased. 

Venemaa koondisele ei rakendu ükski sanktsioon noorte taliolümpiamängudel, mis algavad 9. jaanuaril Lausannes. Seda kinnitas oma avalduses Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach.

Venemaa lipu all läheb Lausannes võistlustulle koguni 106 sportlast. Nendest on suurem koondis ainult väljas Šveitsil, kes noorte olümpiamänge korraldab.

«Venemaa koondis on võrdväärne iga teise noorte olümpiamängudel osaleva koondisega. Seni kuni pole lõplik otsus Venemaa suhtes langetatud ei ole kellelgi õigust nendel keelata vabalt osalemast,» selgitas Bach. «Hetkel räägime Venemaa uue generatsiooni sportlastest, kellel pole mineviku pattudega mingit pistmist.»

Taust: 9. detsembril 2019 otsustas WADA ühehäälselt rakendada Venemaa vastu saktsioonid, mille kohaselt ei saa Venemaa osaleda järgneval neljal aastal ühelgi suurvõistlusel. Nende sportlased võivad küll suurvõistlustel võistelda, kuid seda neutraalsete sportlastena. 

Venemaa kaebas otsuse Spordi Arbitraažikohtusse, kus selle üle õigust mõistetakse. Kohtus pole see veel arutamisele läinud ning enne kohtuotsust ei ole ükski WADA saktsioon jõustnud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles