Soome ralliässad: autoralli polnud meie unistus

Postimees Sport
Copy
Teemu Suninen
Teemu Suninen Foto: LAVadinho/imago images / PanoramiC

M-Spordis algas uus ajastu, sest peamiselt loodetakse kahe soomlase – Esapekka Lappi ja Teemu Sunineni peale. Noorena unistasid mõlemad sõitjad F1s sõitmisest. 

Lappil on varasem kogemus soomlasest meeskonnakaaslasest all Toyota päevilt, kui sõitis ühes meeskonnas Jari-Matti Latvalaga. Suninen saab, aga esmakordselt ühes tiimis kaasmaalasega sõita. 

«Muidugi tuleb see kasuks. Saame tehnilisi nüansse arutada oma emakeeles ja võib-olla liigume kiiremini õiges suunas,» arvas Suninen. 

«Lisaks kõigele saame nüüd ka nalja teha paremini, sest soome keeles on ikka parem naljatada,» sõnas Lappi. 

Soomlaste taust on ka sarnane. Mõlemad alustasid enda teekonda läbi kardispordi ja huvitaval kombel kuuluti ka toona samasse meeskonda. 

«Tõsi, kuulusime küll samasse meeskonda, kuid ei saanud üksteise vastu võistelda. Teemu on mõned aastad noorem ja pidi madalamates klassides heitlema,» ütles Lappi. «Korra olin isegi Teemu mehaanikuks, kui otsustasin kardisõidust loobuda.»

Nagu mitmed kardisõitjad unistasid ka Suninen ja Lappi jõudmisest kuninglikku mootorispordisarja ehk F1te. Siiski viis elu nad hoopis teises suunas ja kumbki väga pettunud ei ole.

«Loomulikult oli vormel 1 number üks spordiala ja nägin ennast seal sõitmas. Otsustasin ühel päeval rallit proovida ja nii ma MM-sarja aegamisi ka jõudsin,» usutles Suninen.

Ka Lappi rääkis sarnast juttu, kuid lisas veel ühe nüansi. «Ma soovisin endale eelarvet koguda, et vormelis läbilüüa, kuid see osutus arvatast keerulisemaks. Rallisport oli toona palju odavam ja nõnda valik ka sellele langes,» lõpetas Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles