Rovanperä võimutseb esimesel rallil WRC autoga (1)

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä Lapimaal.
Kalle Rovanperä Lapimaal. Foto: Arctic Lapland Rally/Twitter

Soome noor rallimees Kalle Rovanperä teeb oma esimese ametliku stardi Soomes Arctic Lapland Rallyl. Esimeste kiiruskatsetega on näha, et soomlane tunneb end Toyota Yarisega üsna mugavalt. 

Soome ralli meistrivõistluste avaetapil tõestab Rovanperä, et üleminek R5 masinalt WRC autole pole väga keeruline olnud. Ta võitis avakatse koguni 17,1-sekundilise eduga üllatuslikult teisena lõpetanud Mercedese F1 piloodi Valtteri Bottase ees. 

«Ma naudin sõitmist. Suurepärane on kihutada Yarisega nendel teedel,» selgitas 19-aastane soomlane. 

Rovanperä on Toyota WRC masinaga saanud sõita ainult mõned päevad nii Soomes kui ka Prantsusmaal. Siiski tunnistas ta, et ta vajab õppimiseks veel veidi rohkem aega.

«Alustasime ettevaatlikult, kuid iga algus on keeruline. Parema meelega sõidan Soomes oma esimesed sõidud, kui lähen kohe MM-sarja keerulistesse oludesse sõitama.»

Rovanperä tuli eelmisel aastal WRC2 Pro arvestuses maailmameistriks, kihutades Škoda Fabia R5 roolis. Seega üleminek kõrgemasse seltskonda oli loogiline asjade kulg.

«Hetkel on väga keeruline õiget rütmi leida. Ma ei usalda end, sest pidavus võrreldes R5 masinaga on hoopis teine,» selgitas Rovanperä.

Kokku on Lapland Artic Rallyl kavas 10 kiiruskatset ja võistlus lõppeb 18. jaanuaril. Esimene MM-etapp Monte Carlos sõidetakse juba järgmisel nädalal. Võistlusele antakse start 23. jaanuaril ja finišeeritakse 26. jaanuaril. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles