JÄRELVAADATAV ⟩ Saaremaa ronis august välja ja alistas põnevusmatšis Pärnu

Postimees Sport
Copy

Eesti-Läti võrkpalliliigas alistas Saaremaa võõrsil 0:2 kaotusseisust 3:2 Pärnu (28:26, 25:21, 13:25, 21:25, 12:15).

Kohtumises oli mõlema meeskonna jaoks parajalt tõuse ja mõõnu. Matš algas intrigeerivalt, sest Pärnu vajas avageimi võitmiseks 28 punkti. Hea emotsiooni pealt said suvepealinlased kätte ka teise vaatuse.

Selg vastu seina olnud Saaremaa võttis jalad kõhu alt välja ning võitis kolmanda geimi koguni 25:13. Neljandas vaatuses püsisid koduperemehed reel 15:15 seisuni, misjärel kallutasid külalised kaalukausi enda kasuks.

Otsustav geim kulges pikalt punkt-punkti heitluses, kuniks 10:10 pealt Saaremaa kaks punkti järjest teenis. Sellest piisas, et ligi kaks ja pool tundi kestnud põnevusmatšis paremus maksma panna.

Võitjate kasuks tõid võrdselt 18 punkti Daniel Maciel ja Keith Pupart. Pärnule tõi Kristaps Platacs üleplatsimehena 19 silma. 

Kahe kaotuse kõrvale 16. võidu saanud Saaremaa kindlustas esikohta, 19 mängust üheksa võitnud Pärnu on viies.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Enne mängu:

Mõlemad tulevad mängule võiduemotsiooni pealt, Pärnu alistas viimati 3:2 Jekabpilsi, Saaremaa oli 3:0 üle Bigbank Tartust. Omavahelised mängud liigas lõppesid mõlemad Saaremaa 3:0 võiduga.

Pärnu peatreener Avo Keel rääkis oma meeskonna seisust ja vaatas ka kevade ehk play-offi poole. Saaremaa alistas viimases mängus väga kindlalt Tartu, ent Keele sõnul sellist tasemevahet liiga kahe esimese vahel pole. «Võidu põhjus on reeglina teisel pool võrku ja Saaremaa mängis hästi, Tartul seevastu oli kehv päev ja sealt selline tulemus tuligi. Sellist tasemevahet nende vahel kindlasti pole, nagu see 3:0 mäng ehk näitas numbrites,» rääkis juhendaja homsest vastasest. «Meie esinemne homme sõltub eelkõige sellest, kuidas meie vastuvõtjad Saaremaa tugeva serviga hakkama saavad. Kui nad selle üle elavad, siis on meil võimalus, aga kui jääme kolme meetri kaugusele, siis on meil võiduvõimalust vähe,» rääkis Keel.

Peatreener ütles, et on meeskonnaga pidanud mitmeid vestlusi ning platsil on asjad kõvasti paremaks muutunud. «Oleme pikemaid ja lühemaid vestlusringe teinud ja hetkeseis on selline, et tabeliseisule me ei mõtle hetkel. Loodan, et allapoole me ei kuku ja ka tõusta on pea võimatu, seega sellele me ei keskendu hetkel. Positiivne on see, et platsile minnakse võitlema, millest varem on puudu olnud. See ongi hetkel kõige olulisem, mitte niivõrd tulemus. Kui nii jätkame, siis saab loota, et play-offis oleme samuti korralikud. Mulle ei meeldi ühe mehe säravast etteastest suurt numbrit teha, kui järgmises mängus on sama mees kadunud, oluline on lõpptulemus, mitte üksikud säravad hetked. Minu järelduste tegemise kohaks on play-off

Keel naudib, et saab trennis teha seda, mida vaja, mitte ei pea mängijate vähesuse pärast kombineerima. «Varem pidin trennis nii-öelda nikerdama, nüüd saab normaalses rütmis teha asju ja ei pea mõtlema, et tempomees või diagonaal peavad nurgas mängima. Tegelesime palju mängijate hoidmisega, see oli selline sunnitud aeg, mis edasi ei vii. Play-offis tuleb vastu kas Selver või Jekabpils ja see on meile esimene mõõdupuu, tegu on üsna võrdsel tasemele meeskondadega ja suurt vahet pole, kumb sealt tuleb. Kui seal ei õnnestu, on järgiseks proovikiviks Eesti meistrivõistlused,» lisas Keel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles