Mäkinen: Tänaku kohal on mitmeid küsimärke (3)

Postimees Sport
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen usub, et Ott Tänakul ei saa Hyundais sõitmine hooaja alguses kerge olema. 

Eelmise aasta WRC maailmameister tegi kahe hooaja vahel paljude jaoks ootamatu otsuse, kui lahkus Toyotast, et liituda meeskondliku tiitli võitnud Hyundai tehasetiimiga. Nõnda arvab Mäkinen, et eestlasel elu esimestel etappidel kerge olema ei saa. 

«Usun, et tal on väike lisapinge nüüd juures. Praegu jääb õhku palju küsimusi, sest hooaeg on alles algusjärgus. Tiitlivõitmine kerge olema ei saa, sest nõudlejaid on väga palju,» selgitas Mäkinen. 

Tänaku koha Toyotas haaras kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier, kes Monte Carlo shakedown'il kiireimat aega näitas. «Ogier annab endast parima, et etapivõit koju tuua. Olud selleks kerged olema ei saa, sest lubatakse nii vihma kui ka lund,» jätkas Mäkinen vestlust Soome meediale.

Parim alguspunkt peaks olema Thierry Neuville'il, sest tema on ainus tiitlinõudlejatest, kes meeskonda ei vahetanud. «Neuville heitleb Monte Carlos kindlasti võidu eest. Ta on nii teede kui ka autoga tuttav ning teda ei tohiks takistada mitte miski,» arvas soomlane.

Monte Carlo esimene kiiruskatse sõidetakse juba homme kell 21.38 ja seda on võimalik jälgida Kanal 2 ja Postimehe otsepildis. Lisaks hoiab kogu nädalavahetusel kätt pulsil Postimehe otseblogi ja Ralliraadio. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles