Neuville segaduses: tegin enda arust väga hea katse, aga kaotasin ikka palju aega

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sarja avaetapil Monte Carlos on 16 katsest sõidetud 10. Teise päeva keskel pole võitja saatus kaugeltki otsustatud. 

Praegu püsib tippkonkurentsis kolm meest: Elfyn Evans edestab Sebastien Ogier´d 4,8 ja Thierry Neuville´i 16,6 sekundiga. Britt tõusis uuesti liidriks tänase teise katsega, kus ta konkurendid kaugele maha jättis.

«Päeva algus oli hea, kuid teisel kiiruskatsel kaotasime palju aega. Tegin enda arust väga hea katse, aga ei olnud ikkagi konkurentsis. Startide vahel on üsna pikk aeg, ilmselt rajaolud muutusid. Sõitsin nii kiiresti, kui sain,» sõnas Neuville, kes kaotas 10. katsel Evansile 13,8 ja Ogier´le 6,2 sekundit, All Live ülekandes.

Sellele vaatamata Hyundai piloot masti maha ei lase: «Ühe kiiruskatsega on võimalik 10-sekundilisi vahesid sõita, nii et midagi pole kadunud.»

Sellest hooajast Toyotas kihutav Ogier´l jagus tiimikaaslase Evansi suunal kiidusõnu. «Elfyn tegi teisel katsel väga võimsa esituse. Sellistes oludes on keeruline piire kompida. Kõik oleneb, kui palju keegi julgeb riske võtta,» ütles ta.

Ta jätkas: «Mul oli okei katse, aga ma ei pannud end kordagi väga ohtlikku olukorda. Aga sellisel tasemel võtavad kõik väikeseid riske. Õnneks kaotasime vaid viis sekundit, nii et pole hullu.»

Päeva teise poole kahe kiiruskatsega alustatakse kell 15.08. «Meil peaks Elfyni ja Thierryga olema üsna saranased olud. Ilm läheb soojemaks, kuid jää päris ära ei sula. Lihtsamaks kindlasti olukord ei muutu, rehvivaliku üle tuleb nüüd rohkem mõelda,» vaatas Ogier ette. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles