Neuville'i hinnangul tõestas Evans Montes, et ta on tänavu tiitlipretendent (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Monte Carlo rallil oli Elfyn Evans (paremal) sunnitud Thierry Neuville'i ja Sebastien Ogier' paremust tunnistama.
Monte Carlo rallil oli Elfyn Evans (paremal) sunnitud Thierry Neuville'i ja Sebastien Ogier' paremust tunnistama. Foto: AFP/SCANPIX

Monte Carlos võidutsenud Thierry Neuville usub, et Elfyn Evans tõestas hooaja avaetapiga, et teda ei tasu tänavu autoralli hooaja tiitlipretendetidest rääkides niisama ära unustada.

Kahe hooaja vahel M-Spordist Toyotasse liikunud Evans näitas Montes nobedaimat aega neljal kiiruskatsel ning oli enne viimast võistluspäeva ka ralli liider. Viimasel päeval oli britt sunnitud Neuville'i ja tiimikaaslase Sebastien Ogier' endast mööda laskma, kuid belglase sõnul näitas Evans selgelt, et temaga tuleb juba tänavu rallidel tõsiselt arvestada. Ja teda ei tasu ära unustada ka tiitlipretendetidest rääkides. 

«Tõestus sellele on ju juba olemas. Nägime seda ka mullu Korsikal, kui ta oli võitmisele väga-väga lähedal,» sõnas Neuville' väljaandele Autosport. «Ta on väga andekas sõitja, kes on äärmiselt kiire. Ta tunneb ennast uues autos juba praegu mugavalt ja see on järgmisi etappe silmas pidades tema enda jaoks kindlasti paljulubav.»

«Asfaildil oleme varemgi tema kiirust näinud, seega polnud tema esitus [Motes] liiga suur üllatus, kuid arvan, et ta on tänavu kiire teistelgi rallidel. Oma stardipositsiooniga võidab ta kindlasti nii mõnegi ralli,» lausus Neuville lõpetuseks. 

Evans ise ei hakanud ennast veel suure kolmikuga – Neuville, Ogier ja Ott Tänak – võrdlema, vaid läheb hooajale vastu mentaliteediga – üks ralli korraga.  «Pole mõtet midagi planeerima hakata,» lausus ta. «Hoian parem pea maas ja lähen igal rallil endast parimat andma. Nii lihtne see ongi. Pole mõtet mingit suurt plaani hakata leiutama, lihtsalt minna katsele ja anda endast parim.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles