Iluuisutamise MM-medalist süüdistab endist treenerit vägistamises

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sarah Abitbol.
Sarah Abitbol. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa spordimeedia on šokis, kuna paar päeva tagasi tuli 2000. aasta iluuisutamise MMil paarissõidus pronksmedali kaela saanud Sarah Abitbol välja vägistamissüüdistusega. 

44-aastane prantslanna avalikustas väljaandele L'Obs, et tema endine treener Gilles Beyer vägistas teda aastatel 1990-1992, kui ta oli ise kõigest 15-17-aastane, korduvalt.

Spordileht L'Equipe hakkas samamoodi seepeale asja uurima ja avalikustas ulatusliku raporti erinevatest ahistamisjuhtumitest nii iluuisutamises, ujumises kui ka tennises. Beyerit süüdistasid vägistamises veel kolm sportlast, kes olid juhtunu hetkel alaealised. Lisaks Beyerile lasub ahistamiskahtlus veel kahel treeneril, Jean-Roland Raclel ja Michel Lotzil. Kõigest nädal tagasi saadeti vägistamise eest 18 aastakse trellide taha tennisetreener Andrew Geddes. 

«Ta tegi kohutavaid asju, mis viisid lõpuks seksuaalse ahistamiseni ja vägistamiseni. Seda, kui ma olin 15-aastane. See oli esimene kord, kui mees mind puudutas,» sõnas Abitbol, kelle auhinnakapis on seitse Prantsusmaa meistritiitlit. 

Tegelikult on Beyeri sündsusetut käitumist uuritud ka juba selle sajandi alguses, kuid põhjapanevate järeldusteni toona ei jõutud. Abitbol sõnas, et ka tema käis 2000ndate alguses Beyerist rääkimas, kuid toonane spordiminister Jean-Francois Lamour olevat vastanud, et nad on olukorrast teadlikud, kuid sulgevad silmad. Ministrihärra lükkas säärase väite ümber. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles