Toyota president hooaja algusest: suurepärane, aga vihkame kaotada

Postimees Sport
Copy
Prantsusmaa rallipaar Sebastien Ogier (vasakul)-Julien Ingrassia sai hooaja avaetapil ehk Monte Carlo rallil teise koha.
Prantsusmaa rallipaar Sebastien Ogier (vasakul)-Julien Ingrassia sai hooaja avaetapil ehk Monte Carlo rallil teise koha. Foto: Lavadinho Via Www.imago-images.de/Imago Images/panoramic

Toyota korporatsiooni president Akio Toyota kiitis rallimeeskonna juhti Tommi Mäkineni ja tema hoolealuseid, sest Monte Carlo ralli saab kordaläinuks lugeda.

Hooaja esimesel etapil ehk Monte Carlo rallil debüteerisid Toyota meeskonnas kolm sõitjat: prantslasest kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier sai teise, waleslane Elfyn Evans kolmanda ja soomlane Kalle Rovanperä viienda koha. Lisaks oli jaapanlane Takamoto Katsuta seitsmes.

Toyoda sõnul sai Toyota rallimeeskond hooaja esimesel jõuproovil suures plaanis eeskujulikult hakkama, kuid ihaldatud triumf jäi saavutamata. 

«Mul on hea meel näha, et kõik neli sõitjat said punkte ja kaks autot finišeerisid poodiumikohal. See on suurepärane algus hooajale,» lausus Toyoda. «Kahe nädala eest, kui Tokyos toimus pressikonverents, ütlesin, et vihkame kaotada. Usun, et meil kõigil jääb midagi kripeldama,» jätkas Toyoda.

Toyota president lisas: «Nagu olen öelnud, siis meil on tänavusel hooajal meeskond, kus on sõitjad, kes suudavad heidelda esikoha nimel. Pingutame koos, et kerkida poodiumi kõrgeimale astmele, ja jätkame tööd, et teha Yaris tugevamaks.»

Toyota asub pärast hooaja esimest etappi meeskondlikus arvestuses teisel kohal, kaotades Hyundaile kahe punktiga. Ogier kaotab Monte Carlo rallil triumfeerinud Thierry Neuville’ile kaheksa punktiga.

Järgmine etapp toimub 13.-16. veebruarini Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles