Olümpiale pürgivad poksikoondislased peavad taset näitama Eesti meistrivõistlustel

Copy
Tallinna meistrivõistlused poksis (poolfinaalid)
Tallinna meistrivõistlused poksis (poolfinaalid) Foto: Eesti Poksiliit

21. kuni 23. veebruarini leiab Kalevi spordihallis aset kohaliku tasandi amatöörpoksi suursündmus, milleks on loomulikult kindameeste Eesti meistrivõistlused. 

Eesti meistrivõistlused on sedapuhku oluliseks proovikiviks meie olümpialootustele, kes peavad kodukamaral tõestama, et just nemad on õiged mehed osalema märtsis ja aprillis toimuvatel Tokyo olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlustel. 

Pariisis ja Londonis toimuvateks kvalifikatsioonivõistlusteks on koondise peatreener Artur Sinilill tänaseks kinnitanud Semjon Kamanini, Pavel Kamanini, Stiven Aasi. Viimasel hetkel on võistlustest otsustanud eemale jääda Eduard Piirsild. 

Eesti meistrivõistlustel on lisaks tasavägistele duellidele võimalus pilk heita ka neile noorsportlastele, kes sellest aastast täiskasvanute seas kaasa löövad. Suurima “suurendusklaasi” all asutakse jälgima Semjon Kamaninit. Poksivendade Kamaninite keskmist kasvandikku, kes tegi jaanuaris toimunud Tallinna meistrivõistlustel vägeva avalduse, alistades aastaid võitmatuna püsinud Semjon Karhanini. Kas noore kergekaallase edu jätkub ka veebruari lõpus, eks seda ole näha. Lootust on, et mehed kohtuvad seal uuesti.

Kohta poodiumi kõrgeimal astmel peavad kaitsma ka aastaid võitmatuna püsinud Stiven Aas ning Pavel Kamanin.

“Eesti meistrivõistlused on viimastel aastatel tänu heale korraldusele ning kokkuhoidvale poksirahvale kasvanud meie kindameeste aasta oodatumaks võistluseks. Oleme alaliiduga võtnud endale ülesande pakkuda sportlastele maailmatasemel korraldust, kust ei puudu imeline atmosfäär ega kõvasti kaasa elav publik, ja mulle tundub, et iga aastaga oleme endale püstitatud eesmärgid üha kindlamini täitnud. Publik teab, et võistluste viimasel päeval aset leidvad finaalid on Eesti poksi suursündmus, kust ei puudu tulised duellid, maailmatasemel kohtunikud ega hästi läbimõeldud lavašhou,” jagab poksiliidu president Kalle Klandorf positiivseid noote viimaste aastate tööst.

“Eelolevad Eesti meistrivõistlused on väga olulised ka meie poksikoondise liikmetele, kes asuvad üsna pea Tokyo olümpiapileteid püüdma. On äärmiselt hea meel, et oleme suutnud kasvatada poksiliidu eelarvet ning saame seetõttu võimaldada koondisele senisest professionaalsema ettevalmistuse viie treeninglaagri näol, millest kolm toimuvad välismaal - Soomes ning Ukrainas Odessas ja Kiievis. Usun, et karmid treeninglahingud maailma tippudega annavad meie koondilastele parima võimaluse teha ajalugu ning võidelda endale kohad Tokyo olümpiaringi. Kuid esmalt peavad nad näitama oma parimaid külgi just veebruari lõpus toimuvatel Eesti meistrivõistlustel,” on Klandorf ootusärev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles