Jelena Välbe: Klæbo peaks suutma sellisest totrast probleemist hoiduda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jelena Välbe
Jelena Välbe Foto: Tairo Lutter

Meeste murdmaasuusatamine võib peagi saada uue kuninga, sest konkurentidelt on eest murdnud venelane Aleksandr Bolšunov. Nüüd, kus tema lähim jälitaja Johannes Høsflot Klæbo peab vigastuspausi, pole näha, et keegi suudaks Bolšunovi võitu nurjata.

Kõike seda ei usu siiski Venemaa murdmaasuusatamise pealik Jelena Välbe, kelle arust on Bolšunovile liiga vara pärg kaela riputada. «Loomulikult on Aleksandri võimalused suure kristallgloobuse võitmiseks väga suured, kuid pikk tee on selleni veel ees. Võistlused skandinaavias, Põhja-Ameerika mandril ja mitmed sprindidistantsid võivad üldarvestuse pea peale lüüa,» arvas Välbe. «Isiklikult muidugi loodan ja soovin, et Bolšunov võidaks selle tiitli.»

Johannes Høsflot Klæbo suutis endale tekitada väga veidral moel vigastuse. Nimelt murdis ta poksikotti lüües näpuluu, mille paranemine võtab oma aja ja nõnda jääb ta MK-etappidelt mõneks ajaks kõrvale. «Sellise kaliibriga sportlane peaks suutma sellistest probleemidest hoiduda. Soovin temale kiiret paranemist ja usun, et ta naaseb veelgi tugevamana võistlustulle,» selgitas Välbe.

Klæbo on kolmekordne olümpiavõitja ja on saanud ka maailmameistrivõistlustelt kolm kulda ja ühe pronksi. Samuti on norralane võitnud viimasel kahel hooajal MK üldarvestuse. 

Tänavune hooaeg on kulgenud kahe mehe suure lahinguna. Hetkel on Bolšunovil liidrina koos 1457 punkti ja norralane jääb temast 235 punkti kaugusele. Hooaja lõpuni jääb 16 etappi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles