VIDEOD Rootsi rallil võib talvevõlumaa muutuda kiiresti sopamülkaks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Heitlike ilmaolude tõttu toimub tänavune Rootsi autoralli MM-etapp lühendatud kujul. Paar päeva enne võistlust on kindel vaid see, et miski pole kindel. 

Prognoosid näitavad, et neljapäevast pühapäevani toimuval rallil võivad olud käia seinast seina. Võrumaalt pärit rallispets, Twitteris tuntud kui Karlip, säutsub, et mõnel puhul võivad Rootsis miinuskraadid küündida kuni 13ni, ent viimaseks võistluspäevaks on taas oodata plussi.

See tähendab, et olud võivad väga palju muutuda: mõnes paigas saab nautida korralikku talve, teises võib rada meenutada sopamülgast. Reeglina on Rootsi lumistel teedel eelis tagantpoolt startijatel, ent heitlikud olud segavad oluliselt kaarte. 

Esimese pildi võistlusradadest sai ette tiimide testil. Fredrik Gustavsson jagas YouTube´is Hyundai ning M-Sporti pilootide tegemisi. «Kes teab, äkki saame Rootsis ikkagi õigete rajatingimustega võistelda,» kirjutas Fordiga kihutav Esapekka Lappi Twitteris. 

Video Ott Tänaku-Martin Järveoja testilt: 

Video Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul testilt: 

Video Esapekka Lappi-Janne Ferm testilt:

Video Teemu Suninen - Jarmo Lehtinen testilt:

Kui algselt oli juttu, et Toyota ei tee Rootsi ralliks ainsatki testi, siis lõpuks said piloodid lumetunnetust Kesk-Soomes proovida. Tõsi, raske uskuda, et naabrite juures sama maalilised võistlustingimused valitsevad.

Lühendatud Rootsi ralli ajakavaga saab tutvuda SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles