PM Rootsis Kuulujutt: Adamo annab sõitjatele võimaluse Rootsi rallist loobuda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Rootsi rallil valitsevate keeruliste olude tõttu on Hyundai tiimipealik Andrea Adamo kuuldavasti andnud sõitjatele valikuvõimaluse rallist loobuda.

Rootsi ralli meediapargis ringleb kuulujutt, mille kohaselt olla Adamo sõitjatele öelnud, et kui Rootsi ralli esimeste kiiruskatsete järel tundub edasine võistlemine ohtlik, on meestel roheline tuli ralli pooleli jätta. Ametlikult pole ükski Hyundai esindaja kuulujuttu kinnitanud.

Spekulatsioonile lisab tõesust Adamo intervjuu Belgia meediale, kus itaallane tõi ohutuse küsimuse ise välja. «Vaatame, mis olud reede hommikul valitsevad. Kui vaja, teavitame FIA-t, et oleme siin tegemas sporti, mitte mängimas inimeste eludega,» selgitas Hyundai pealik.

Rootsi ralli teevad ohtlikuks sealsed olud. Nimelt sõidetakse suur osa rallist jää ja lume asemel kruusapinnasel. Sõitjatel on kasutada aga piikrehvid, mis kruusa peal kuluvad. Näiteks Toyota sõitja Kalle Rovanperä ühel rehvil oli kolme 7,21 km pikkuse testikatse läbimise järel 384 piigist alles jäänud vaid üks!

Et mõnel Rootsi ralli katsel leidub ka jäised lõike, on kulunud rehvidega sellistel sektsioonidel sõitmine ohtlik.

Rootsi ralli algab reedel kell 9.42, kui kavas on 21,26 km pikkune Hof-Finnskog kiiruskatse. Kokku sõidetakse esimesel võistluspäeval neli kiiruskatset, millel kogupikkust 63,68 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles