Norra suusatajate ülevõim on nii suur, et paneb muretsema isegi viikingid endid (1)

Carl-Robert Puhm
Copy
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Norra murdmaasuusajate viimaste aastate edu on pannud ka sealsed suusasõbrad küsima ega selline ülekaal alale saatuslikuks saa.

Tänavusel hooajal on Norra murdmaasuusatajate paremus olnud mäekõrgune. Ainus, kes suutnud viikingite dominantsi mõra lüüa, on (suures pildis) venelane Aleksandr Bolšunov. Eriti hästi ilmestab praegust jõududevahekorda eilne Ski Touri etapp: Norra naised teenisid kolmikvõidu, Norra mehi oli esikaheksas koguni seitse. 

Ajakirjaniku Esten O. Sätheri sõnul pole tänavusel hooajal ilmselt keegi võimeline naiste seas Therese Johaugi alistama. Lisaks kahjustab tema hinnangul spordiala ka tõsiasi, et pikaajaline rivaliteet Norra ja Rootsi suusatajate vahel on kadumas. 

«Vähestel Rootsi murdmaasuusafännidel olid koduseks Ski Touriks mingid ootused. Publik vaevu uskus enda sportlastesse. Norra meessuusatajad on lihtsalt viimase kahe aasta jooksul lihtsalt nii võimsad olnud, samal ajal kui rootslased virelevad,» selgitas norralane.

Ta lisas: «Üks suurimaid suusariike Rootsi on pea täielikult hävinenud. Tasemevahe naabriga on hiiglaslik ja ilmset ei muutu see veel pikka aega.»

Ajakirjaniku sõnul võib tema kaasmaalaste ülevõim pealtvaatajad eemale peletada. «Norralaste säärane domineerimine on suusatamise peamine murekoht ja viib publiku telerite eest. See võib kujuneda spordialale väga raskeks löögiks.» 

Skandinaavia suusaduellide taastamiseks näeb ajakirjanik potentsiaali Rootsile eelmisel MMil kolm medalit võitnud 20-aastasel Frida Karlssonil. «Parimas hoos Karlsson võib Johaugi alistada ning alale uue sära anda. See oleks hädavajalik, et säilitada suusatamise populaarsus Rootsis,» lõpetas ajakirjanik.

Tänavusel hooajal on perspektiivikat rootslannat kimbutanud aga tervisemured ning võistluskarusselliga liitus ta alles veebruaris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles