Korvpallikoondise peatreener esimesest trennist: mõistust nappis, aga energiat oli väga-väga palju

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eesti korvpallikoondise treening.
Eesti korvpallikoondise treening. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala oli esimese treeningpäeva lõpus üsna rahulolev.

«Hommikuses trennis oli väga-väga palju energiat. Võib-olla mitte nii väga mõistust, aga kõvasti energiat!» muigas Toijala. «Kõik on väga tahtmist täis. Õnneks õhtusesse trenni jagus samuti energiat, aga tarkust oli juba kõvasti rohkem.»

Homme alustab teeb Põhja-Makedooniasse 14 mängijat, täna õhtusel harjutuskorral tegi kaasa 12 meest. Kõrvale jäid Kaspar Treier ja Rain Veideman, sest neil oli eile õhtul Itaalia esiliigas mäng, Eestisse jõudsid nad alles täna. 

Esimene matš seisab võõral väljakul ees neljapäeval. Kohale minnakse täisrivistuses, ent mänguks saab üles anda tosin meest. Toijala sõnutsi tehakse lõpik valik võimalikult hilja.

«Teeme kolmapäeval kaks trenni, pärast seda otsustame, kes mängule pääsevad,» täpsustas soomlasest juhendaja. «Olen rahul mängijate seisundiga ja sellega, kuidas nad ühiselt töötavad. Kõik pingutavad kõvasti. Teatakse, et aega ettevalmistuseks on vähe ja tuleb keskendunult tegutseda.»

Kuna aega on vähe, siis eriti keeruliseks treeneritebrigaad mängu ajada ei saa. Esimesel kokkusaamisel kulus pool ajast enda taktikale, ülejäänud 50% vastaste analüüsimisele. «Tähtis on tiim ühtseks kokku sulatada,» lisas Toijala, keda üllatas positiivselt mängijate meeletu energia. 

Eesti koondise koosseis selle nädala EM-valikmängudeks:

Kristian Kullamäe, Kerr Kriisa, Rait-Riivo Laane, Rain Veideman, Martin Dorbek, Janari Jõesaar, Henri Drell, Tanel Kurbas, Sander Raieste, Siim-Sander Vene, Kristjan Kitsing, Kaspar Treier, Kregor Hermet ja Rauno Nurger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles