WRC-liider Evans: ma ei jäljenda enam Ogier'd, suudan ka ise edukas olla

Postimees Sport
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS

Rootsi ralli võitnud Elfyn Evans sõidab tänavu taas koos Sebastien Ogier'ga, kellega oli ta 2017. ja 2018. aastal meeskonnakaaslane ka M-Spordis. Waleslase sõnul on seekord aga duo dünaamika erinev.

Evans märkis ralliportaali Dirtfishiga rääkides, et ta tunneb end Toyota Yarisega mugavalt. Seadistuses on ta teinud muudatusi oma äranägemise järgi, sest ehkki auto on kiire ja hea juhitavusega, tuleb igat masinat kasvõi veidi kohandada.

«Tean täpselt, mida autolt vajan ja ma ei karda seda nõuda. Kolm aastat tagasi mõtlesin, et kui Ogier midagi tahab, peab see õige olema, kuna ta on ju maailmameister. Tegelikult tuleb aga mõista, et ma pole siin Sebastieni jäljendamas. Käin mööda enda rada,» ütles Evans.

Briti sõnul on ta nüüd võrreldes paari aasta tagusega enesekindlam. «Mul on julgust öelda, kui leian midagi, mida tahan,» lausus ta ning lisas, et hakkas kõrgemat eneseusku tunnetama eelmise aasta Rootsi ralli testidest.

«Läksin esimesena sõitma ja teadsin, et 2018. aastal oli Ford Rootsis väga kehv. Teadsime, et peame midagi muutma. Tiimil olid mõned head ideed ning minulgi oli mõtteid. Panime need ühte patta ja olimegi hoobilt jälle kiired,» selgitas kaks MM-rallit võitnud sõitja.

Oma ideede edukust nägi Evans mullu ka Tšiilis ja Argentinas. Ta tundis Lõuna-Ameerikas, et ei tunne end autos sada protsenti mugavalt, kuid suutis ise masinat paremaks seadistada.

Ehkki Evans on tänavust hooaega alustanud suurepäraselt - lisaks võidule Rootsis oli ta Monte Carlos kolmas - ei soovi MM-sarja liider sündmustest ette rutata. «Senised rallid on olnud väga spetsiifilised. Samas olen saanud enesekindlust, et võin oma rada järgides olla edukas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles