Henri Drell: vastane näitas tüüpilist Itaalia korvpalli

Ville Arike
, reporter
Copy
Henri Drell kutsub pärast tabavat viset publikut lärmi tegema,
Henri Drell kutsub pärast tabavat viset publikut lärmi tegema, Foto: Tairo Lutter

Eesti koondisse kuulub mitu Itaalia korvpalli läbi ja lõhki tundvat meest, kuid see ei pääsnud meid täna 81:87 kaotusest. Pesaros leiba teeniv Henri Drell ütles, et vastane esindaski tüüpilist saapamaa korvpalli.

«See oli tüüpiline kiire üles-alla-peale mäng. Niisugust korvpalli seal liigas mängitakse,» ütles Drell. «Vastastel on palju rohkem kogemust ja tervikuna mängivad nad meist kõrgemal liigatasemel. Meie koondises on praegu palju noori mängijaid,» otsis Drell vastust, miks Eesti ei suutnud kättevõidetud edu hoida.

Mängujuht Kristian Kullamäe märkis, et Eesti alustas hästi, kuid ühel hetkel kaotati sobiv mängurütm. «Midagi hullu ei olnud, tegutsesime kannatlikult. Alustasime hästi, kuid siis võib-olla veidi väsisime, muutusime laisaks. Treener ütles, et hakkasime kaare ümber mängima käsipalli, otsima kergemaid lahendusi. Teravus kadus, samal ajal Itaalia pani kaitses juurde. Kuid nad ei pannud nii palju, et me poleks ise saanud paremini tegutseda,» rääkis Kullamäe.

Samas võtmes kõneles ka kogenum mees Janari Jõesaar. «Jäime liiga palju põrgatama ja nad karistasid selle kohe ära. Me ei leidnud nende suurenenud agressiivsuse vastu koheselt õiget rohtu. Kui leidsime, oli juba hilja.»

Kahe mängu - neljapäeval alistati võõrsil Põhja-Makedoonia 81:72 - kokkuvõtteks hindas Jõesaar, et ei esinetud halvasti, kuid alati saab paremini. Ta hindas koondise võitluslikkust ning usub, et novembrikuus toimuvas järgmises koondiseaknas näeb juba veidi küpsemat pilti. «Siis on käes uus hooaeg, noored poisid saavad vahepealse ajaga kogenumaks. Loodan, et me kõik oleme siis enesekindlamad ja paremad,» ütles Jõesaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles