Talihärm jälitussõidus kohta ei parandanud, Euroopa meistriks tuli Valgevene laskesuusataja

Kris Ilves
, reporter
Copy
Johanna Talihärm
Johanna Talihärm Foto: Jarek Jõepera

Minskis toimunud laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel võitis naiste 10 km jälitussõidus kuldmedali Valgevene esindaja Elena Krutšinkina. Johanna Talihärm sai 13. koha.

11. kohalt alustanud Krutšinkina läbis kõik lasketiirud puhaste paberitega ja kerkis esimesele kohale pärast viimast lasketiiru. Krutšinkina hoidis viimasel ringil konkurendid selja taga ning edestas teise koha saanud venelannat Kristina Reztsovat 17,6 sekundiga. Reztsova käis kahel trahviringil.

Sprindidistantsil triumfeerinud ja esimesena rajale pääsenud rootslanna Elisabeth Högberg läks liidrikohal neljandasse lasketiiru, kuid eksis seal kahel lasul ja langes kolmandaks. Ta ületas finišijoone kolmandana ja kaotas Krutšinkinale 35,1 sekundiga. Högberg käis kokku kolmel trahviringil.

Talihärm eksis esimeses, teises ja kolmandas lasketiirus ühel lasul, kuid läbis viimase tiiru puhaste paberitega. Ta pääses rajale 13. kohalt ja finišeeris 13. kohal, kaotust Krutšinkinale kogunes kaks minutit ja 27,1 sekundit. Sprindidistantsil 47. koha saanud Tuuli Tomingas jälitussõidus starti ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles