Mehhiko ralli korraldajad usuvad ja loodavad, et koroonaviirus nende plaane sassi ei löö

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Mullu võitis Mehhiko ralli Sebastien Ogier (paremal), fotol tähistab ta võitu Martin Järveojaga, kes jäi teiseks.
Mullu võitis Mehhiko ralli Sebastien Ogier (paremal), fotol tähistab ta võitu Martin Järveojaga, kes jäi teiseks. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP

Koroonaviiruse tõttu on ära jäänud nii mõnigi autospordi võistlus, kuid tuleval nädalal toimuv Mehhiko WRC ralli peaks toimuma plaanipärasel kujul. 

Halastamatu viirus on lisaks muule elule sassi löönud ka spordimaailma. Õnneks paistab, et Mehhikos saavad rallimehed kihutada ja publik lubatakse raja äärde kaasa elama.  

Mõistagi hoitakse viiruse levikul pidevalt silma peal, kuid praegused märgid on paljulubavad. «Guanajuato (piirkond, kus võistlus toimub - toim) tervishoiuminister Daniel Alberto Diaz Martinez teatas, et COVID-19 viirus ei ähvarda kuidagi Mehhiko ralli toimumust,» seisis korraldajate ametlikus teates. 

Lisaks oli seal kirjas: «Kontrollime põhjalikult kõiki piloote ja meeskondi, kes saabuvad riskipiirkonnast ehk Hiinast, Hong Kongist, Lõuna-Koreast, Jaapanist, Itaaliast, Iraanist ja Singapurist. Kogu ralli vältel kasutame ennetusmeetmeid, eriti terava tähelepanu all on alad, kuhu võib oodata enim pealtvaatajaid.»

Võistluse direktor Patrick Suberville kinnitas DirtFishile, et nad on pidevas suhtluses ametivõimudega ning probleemide korral ollakse valmis ka vastavalt reageerima. Praeguse seisuga siiski muretsemiseks põhjust pole. 

Mehhikosse tulevatele fännidele edastatakse mõned rangelt soovituslikud reeglid: näiteks tuleks tervitamistel vältida käepigistusi ja põsesuudlusi, mitte kanda lipsu ning habeme ja/või vuntsikandjad võiks oma karvkatte ideaalselt puhtana hoida. Lisaks tuletatakse meelde, et käsi tasub pesta korralikult ning erinevad desinfitseerijad on igati teretulnud.

Päris puutumata pole koroonaviirus Mehhikot siiski jätnud, seni on tuvastatud viis haigusjuhtu. Näiteks Hiinas, kus lükati edasi ka järgmisel kuul toimuma pidanud vormel 1 etapp, on registreeritud enam kui 80 000 nakatunut. 

Mehhiko ralli toimub 12.-15. märtsini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles