Neuville rõhutas enda ebasoodsat stardikohta Mehhiko ralliks

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai WRC meeskonnas sõitev Thierry Neuville loodab sel nädalavahetusel teenida enda esimese Mehhiko MM-ralli võidu. Samas tunnistas belglane, et stardipositsioon teda ei aita.

Ott Tänaku meeskonnakaaslase jaoks on hooaeg alustanud vastakate tunnetega. Monte Carlost õnnestus tal noppida esikoht, Rootsis oli belglane kiiruse leidmisega hädas ja lõpetas alles kuuendana. MM-sarja üldarvestuses jagab Neuville Elfyn Evansiga esikohta, mis tähendab Mehhiko ralli avapäeval ebasoodsat stardikohta ja tee puhastamist.

«Sealsed olud on rasked, eriti kui pead eest startima. Mehhiko on tänavu esimene «suve» ralli ning temperatuurid on hoopis midagi muud kui Montes või Rootsis. Osad katsed on väga pikad ja toimuvad kõrgel mägedes,» kirjeldas Neuville.

Mehhikost on belglasel aga soojad mälestused: 2013. aastal teenis ta enda esimese poodiumikoha just sealt. Lisaks on ta lõpetanud kolmandana ka 2014. ja 2017. aastal. «See on alati olnud üks etappe, mida ma väga võita tahan. Seni pole ma sellega veel hakkama saanud, aga nüüd oleks tore see lõpuks kätte saada.»

Neuville oli ainus starti tulev Hyundai piloot, kes ei valmistunud Mehhikoks Portugalis peetud testrallil. Samas sõidab belglane juba Hyundais seitsmendat aastat, mistõttu peaks tal kruusaga kohanemine minema hõlpsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles