Neuville uusi WRC-masinaid ei taha: need on s****, milleks neid vaja?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai sõitja Thierry Neuville leiab, et 2022. aastast muutub WRC-sari nõrgemate autode tõttu igavamaks. 

Rahvusvaheline autoliit (FIA) tahab, et tulevased WRC-autod, mida hakatakse Rally 1 klassiks, oleksid hübriidmootoritega ning esialgse plaani kohaselt annaksid masinad järele pea kõiges: käiguvahetuses, pidurdamises, vedrustuses ja aerodünaamikas. Nõnda loodab FIA sarja meelitada rohkem autotootjaid. 

Neuville'i arvates on selle kõigega aga üle piiri mindud: «Küsisin oma bossilt [Andrea Adamolt] otse, et kas ta nõustus selle s****a. Aga tundub, et nõustuski," vahendab Autosport belglase sõnu. «Kulude vähendamine, autode viiekäiguliseks muutmine, keskmiste diferentsiaalide keelamine, vähem aerodünaamikat – ma ei näe ausalt öeldes sel mõtet.»

«Kolm aastat tagasi otsustasime WRC-le uue elu sisse puhuda ja minu arust töötas see väga hästi. Nüüd läheme aga sammu tagasi natuke paremate R5 autode juurde,» jätkas viiel korral MM-sarjas teise kohaga leppima pidanud Neuville, kes pole ise sugugi kindel, kas ta soovib uute autodega sõita. «Vaatame, mis saab. Ma ei tea.»

Hyundai tiimipealik Adamo sõnas Autospordile aga selgelt, et tema toetab uusi regulatsioone. «Teeme selle selgeks – need reeglid on FIA ja autotootjate vahel juba paika pandud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles