Koroonapaus pakub WRC-tiimipealiku arvates FIAle ideaalset võimalust

Henry Lääne
Copy
Ott Tänak Rootsi rallil 2020.
Ott Tänak Rootsi rallil 2020. Foto: MICKE FRANSSON/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

2022. aastal tulevad autoralli MM-sarjas kasutusele hübriidtehnoloogiat sisaldavad uued reeglid. Kuna koroonaviiruse tõttu on võistlused peatatud, utsitab M-Spordi tiimipealik Richard Millener Rahvusvahelist autoliitu FIAt, et värsked nõudmised paika saada.

FIA on varem saanud kriitikat Toyota bossi Tommi Mäkineni käest, kelle sõnul on reeglite loomine võtnud liiga kaua aega. Millener ütles ralliportaali Dirtfishiga rääkides, et praegu on ideaalne aeg nendega tegeleda.

«Oleme palju kohtunud ja kõik töötavad tublisti uute reeglite kallal. Pole mingit põhjust, miks ei võiks kohtumised videosilla kaudu jätkuda. 2022. aasta peab olema prioriteet. Meil on palju infot, kuid ootame veidi teavet veel ning seejärel vajame reeglite rakendamist,» ütles inglane.

Järgmise sammuna on kavas WRC-komisjoni arutelu, mis peaks toimuma mais. Seal peaks selgeks saama, millised on täpsed nõuded mootorile ja hübriidtehnoloogiale.

Mäkinen on varem rääkinud, et M-Sport ja Hyundai pooldavad praeguse R5-auto jõuallikale baseeruvat mootorit, kuid tema arvates tuleks jätkata WRC-jõuallika põhjal.

MM-sari peaks jätkuma juuli keskel Keenias, kuid koroonaviiruse tõttu pole see kivisse raiutud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles